Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

5 Şubat 2012 Pazar

Şu Vikiliks Var ya! Seni Yemez miyim!


Ulan Asanj (Assanga) ben seni yemez miyim! Yüzyılın, İnternet ve Bilgi Çağının medya kahramanısın sen! Bütün “özel haber”ler, “araştırmacı-soruşturmacı” gazetecilik ürünleri, senin yanında nal topladı! Bir vuruşta, bütün yılların gazetecilik ödüllerini toplayıp bir kovaya koyup duvara astın!
Şu vikiliks (Wikileaks) deşifreleri var ya! Onlarla herşeyi şeffaflaştırdın...
Başka ülkeleri bilmem.. Onlar çam sakızı..
Ama, Türkiye ABD arasındaki ilişkilerinın ıcığını cıcığını çıkarttın, bağırsaklarını deldin, irinleri akıttın, pislikleri sergiledin..
Helal sana bu hayat! O ayağında taşıdığın, hâlâ varsalar, esir dünya içinde bir özgürlük kelepçesi!..
***
Bunları bilmiyor muyduk? Şüphesiz ki, kestirebiliyorduk..
Ülkemizdeki Amerikan tapınaklarının, ülkenin çeşitli kurumlarından, en tepedeki “hukukçu-gugukçu”sundan tutun, “solcu” kılıklarının da uğrayıp ifade verdikleri, dua ettikleri yerler olduklarını bilmiyor muyduk..  Amerikancılığın her yeri sarıp sarmaladığını bilmiyor muyduk.. Yazıp çizdiklerine bakarak, uygulamalarını ve kimleri hedef aldıklarını görerek, hepsini biliyorduk.
Ama kestirmek, büyük olasılıkla doğru değerlendirmelerde bulunmak başka, gerçeği görmek başka.. diyoruz ki aha işte bu!
***
Odatv davasıyla Ergenekon’a bağlanan Barışlar, Barış Pehlivan ve Barış TerkoğluSIZINTI-Wikileaks’te Ünlü Türkler” incelemesini yayımladılar (Kırmızı Kedi Yayıevi, 414 sayfa).
Kitaplarına da güzel bir adama yazdılar:
Karanlığın çöktüğa topraklarda
En inatçı çiçekler hapishanelerde açar
Başını dikenli tellere uzatır
Ülkemizin günahsız açan çiçeklerine
Bizimkisine su verenlere
Aysel’e ve Özge’ye
Ruhu omuzlarımızda yükselen Güngör Yurdakul’a
***
Hayır bu bir Vikiliks doğrudan yayını değil. Zaten yazılıp çizilen belgeleri açıklamıyor Barışlar. Bu kez Vikiliks belgelerindeki kişiler ve olaylar üzerinden gidiyorlar; Amerikan elçilik görevlerinin yazdıkları “kripto”ları o günün ilişkileri içinde değerlendiriyor, isimleri bilinmeyenler üzerinde kestirimler yapıyor ve bugüne ilişkin de önemli ipuçları üzerine değerlendirmeler yapıyorlar.
Emniyet de Başbakanlık da “yalanlama” yaptı, ama Emniyetten bir takım polislerin Amerikan elçiliklerine etraflıca açıklamalar yaptıklarını, örneğin Büyükanıt’ın kızının porno fotoğraflarının ellerinde olduklarını belirttiklerini öğreniyoruz..
Kim bu polisiye güçler diyeceksiniz, gerek var mı, Silivri oyununun 32 tekmili birden sahipleri olduğunu kestirebilirsiniz..
***
Kitaptan: “Halil Berktay, Şevket Pamuk ve Murat Belge gibi isimlerin kendilerini “solcu” olarak tanıtmalarına rağmen AKP’yi olumlu bulduğu ifade ediliyor. Her üç ismin de AKP’nin başarılı olmasının Türkiye’nin AB’ye kabulünü sağlayacağını..”
AKP iktidarı konusunda hayal içinde yüzenler arasında, bugün hayal kırıklığı yaşayanlar çıkmaya başladı. Yukarıdaki isimlerin ne düşündüklerini bilemem, bazılarının AKP’ye destek çıktıklarını biliyoruz, ama Mehmet Altan örneğin, derin hayal kırıklığını çok net ve sert dile getiriyor..
Hele iktidarbaşının “dindar bir gençlik yetiştireceğiz..” açıklamasıyla toplum mühendisliğine soyunması, toplum mühendisliğine karşı olan bu liberal grubun tüylerini diken diken etmesi beklenir!
***
Amerikanın kriptolarında, 2008 Kasımında, “Türk Emniyetinin Büyükelçiliğe verdiği Ergenekon Brifingi notları yer alıyor. FBI yetkililerinin de katıldığı toplantıda Türk Emniyet Teşkilatı’nın yetkilileri Ergenekon’u ‘aşırı milliyetçi çevrelerden taraftar bulabilmek için Batı karşıtı ve ABD karşıtı propagandaya güvenen, mafyayı, İBDA-C, DHKP-C ve Hizbuttahrir gibi örgütleri kontrol eden, gelişkin bir ekonomisi ve örgütlenmesi olan devasa bir şebeke’ olarak tarif ediyor.. Başka hiç bir ülkeye de bu kadar ayrıntılı brifing vermediklerini söylüyorlar..”
Barış’lar not düşüyor: Brifingin Amerikalılara, operasyonun ABD muhaliflerini temizlediği düşüncesini benimsetmeyi hedeflediği aşıkar..
Tabii Amerikan büyükelçiliğine gidip de durumlar hakkında bilgi veren yüksek yargı üyeleri de bulunuyor! Her ne kadar kendileri “gitmedim, söylemedim, konuşmadım” siçiminde üç maymunları oynasalar da.. O zaman şunu kabul edeceğiz. Amerikalılar hükümetlerine devletlerine durmadan yalan yanlış bilgiler geçip duruyor! Eğer buna mantığınız basmıyorsa, belgeler doğru söylüyor, demektir..
İki Barış, Ergenekon, Hrant Dink cinayeti, Cumhuriyet’e atılan bomba konularında da, Vikiliks belgeleri ve Emniyetin Amerikalılara sunduğu brifing bağlamında sonuçlar çıkartıyor.. Hrant’ın öldürülmesiyle ilgili, cinayet tezgahlayanların cemaatle ilişkilerinin polis raporlarına yansımasına rağmen,  cinayetin Ergenekon’la ilişkilendirilme çabalarına dikkat çekiliyor..
Ne diyelim, ulan Asanj herşeyi ortaya döktün, ben seni yemez miyim?
Barışlara da: yorumlarınıza, ilişkilendirmelerinize, beyninize sağlık...
Ben sizi yanaklarınızdan öpmez miyim!
--5 Şubat 2012 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder