Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

5 Mayıs 2011 Perşembe

Seçimler,Kars İzlenimleri:Cumhuriyet Tutuklu


Zemine ana “Yakışır mı hükümete, gazeteciyi, generali içeri tıkmak, Cumhuriyet tutuklu, bir zulüm vurdu Türkiye’nin başına, bir bulut çöktü üzerimize, bir duman sardı ortalığı, dağılır inşallah yakında..”
 ===
Bir zamanlar CHP kalesi Kars’ın milletvekili adayları, Kılıçdaroğlu’nu sorunlar üzerine bilgilendiriyorlar.. Sadece Kars adayları yok masada, Ardahan ve Ağrı adayları da var.. İzliyorum konuşmaları, hayvancılık en büyük sorunları.. Türkiye’nin her yanından tüccarlar hayvan almak için Kars’a gelirlerdi! Şimdi ortalıkta “yabancı tüccar” yok!
Tabii yabancı tüccar derken, Kars dışından gelen yerli hayvan alımcılarını kastediyorlar, onların gözleri şimdi Arjantin’de, Avustralya’da, Yeni Zelanda’da ve ddiğer ülkelerde! Ucuz hayvan peşindeler! İktidar ithalatı açtıktan sonra, hayvancılık yerlerde sürünüyor! Üretici zor durumda ve “malı para etmiyor”.. Hayvanına 3500 TL veriyorlar, ama masrafı 2000 TL’yi aşmış. Besle büyüt sonra yok pahasına sat.. Kars’de herkes “üretici”, yani ailelerin hayvanları var, besi üreticiliği yok kadar az..
Ardahan milletvekili adayları Ensar Öğüt ve ikinci sırada Metin Demir.. Öğüt milletvekili, Demir’in Ankara’da İlke Dershanesi var.. Ama Ardahan’la hep içli dışlı. Ardahan’da iki milletvekilini de alabileceklerini düşünüyorlar, “iyi çalışırsak..” Oy oranını arttıracaklar da, hangi düzeye kadar?
Masada Karslı politikacılar konuşuyor:
Sorun Recep Bey’e, acaba kendisi bir koyun güdebilir mi diye.. Bizlere sık sık bunlar koyun sürüsü bile güdemez, diyor ya! Çobanlığı aşağılıyor. Çobanlık peygamber mesleğidir! Çoban yüzlerce hayvanı güder, bir tekini bile kaptırmaz, ama Recep bey hayatında çobanlık yapmamıştır, bırakın bir sürüyü, tek bir koyunu bile güdemez..”
Sevdim bu yanıtı!
Kars’tan 3 milletvekili seçilecek. Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Cengiz Daşdemir ve Saffet Özdemir.. Geçen seçimde 3 milletvekilinin 2’si AKP biri de MHP’den seçildi. Alibeyoğlu, seçimlerde CHP’nin motoru görevinde. Bir milletvekili almayı umuyorlar. Tabii, hesaplar, BDP bağımsız adayına akacak oyların kaynağı belirleyecek bunu. CHP’ye gelecek oyların bir kısmı oraya gidecek..
Miting’e katılım güçlü değil. 2000’nin üzerinde. Çift zamanı, diyorlar, iki hafta sonra olsaydı iki katı insan gelirdi.. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a bindiriyor, Savcı Recep diyor, sonra da Zamcı Recep! 1.200.000 küsur canlı hayvan sayısının 300 bin küsura indiğini ve devletin kurduğu bütün fabrikaların tesislerin kapatılarak satılarak hayvancılığın bitirildiğini anltıyor. CHP liderinin üzerinde en çok vurgu yaptığı nokta, herşey insan için.. Bireyi vurguluyor. Herşey insan için var! Karslıların neden Karsı terkettiğini soruyor: “Yetki verin Karsı eski görkemli günlerine geri döndürelim, bugünkü durumdan Karslı kabahatlı değil, size vaad ettiler siz de oy verdiniz, durum bu”..
“Zamcı Recep’i TV’ye tartışmaya çağırıyor durmadan, “ama gelemez, çünkü gelebilmesi için temiz olması,verilemeyecek hesabı olmaması, bir de mangal gibi yürek olması gerek, bunlar onda yok.... Bizim tek eksiğimiz insansever bir hükümetin olmaması..”
Kars bölünmüş.. Nerede eski birliktelikler, kardeşlikler? Böyle diyor Karslılar.. Milletvekilliği dağılımı çeşitli sürprizlere açık.. Mitingi izleyen Zemine ana ile konuşuyorum.. “Yakışır mı hükümete, gazeteciyi, generali içeri tıkmak, Cumhuriyet tutuklu, bir zulüm vurdu Türkiye’nin başına, bir bulut çöktü üzerimize, bir duman sardı ortalığı, dağılır inşallah yakında..”
-Kars, 5 Mayıs 2011, Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder