Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

26 Mayıs 2011 Perşembe

Doğu Perinçek: Aday, Ama Hücre’de!


Balbay ve diğer gazeteci arkadaşlarımızı yazıyoruz... Medyadan bazı arkadaşlar da sadece Nedim Şener ve Ahmet Şık’ı gündeme getiriyorlar; medyadan bazılarına göre ise, Ergenekon davasında her şey doğru, ama nasıl olduysa “yanlışlıkla” ve “kaza” ile bu iki arkadaşımız davaya bulaştırılarak “hata yapıldı” ve dava “yolundan saptı”! Onlar serbest bırakılırsa herşey yoluna girecek yeniden!
Tabii, Odatv çalışanları da hiç akla getirilmiyor.. Onlar da gazeteci! Ama, Ergenekon davasını eleştirerek ve iktidara sürekli karşı çıkarak, çifte standartçıların gözünde çoktan hakketmişlerdi içeri atılmayı!
Ama bir gazeteci meslektaşımız daha var içeride: Doğu Perinçek!
Perinçek’i herkes İşçi Partisi Başkanı olarak bilir, 40 yıldır sarı basın kartı sahibidir aynı zamanda!
Gazeteci olsa da, siyasi parti lideri ve üstelik sosyalist olması nedeniyle, medyacılar onu da silerler! “Tehlikeli”, “sakıncalı” bulunur! Hukuku, insan hak ve özgürlüklerini, öz ve eşit olarak savunmaktan yan çizerler..
***
Doğu Perinçek, hapishanelerin gedikli, çileli insanıdır. Geçmişte özellikle örgütlü sosyalistlerin başına gelen herşeyi yaşamıştır ve yaşamaktadır Perinçek.
Arkadaşlarının tuttukları notlara, yaptıkları hesaplara  bakıyorum: Hayatının 11 yılını ve son 10 seçimin 8’ini hapiste geçirmiş. 3 nesille ve askeri ve sivil darbeci dönemde hep hapis yattı, 12 Mart, 12 Eylül ve “12 AKP” dönemi!
Silivri’nin, ve Silivri’nin sahibinin 3 yılı aşkın tutuklusudur Perinçek! Dünyanın demokratik hiç bir ülkesinde, uyduruk bahanelerle insan böylesine büyük bir kin ve nefretle içeri atılmaz ve üstelik bu kadar uzun süre asla tutulmaz!..
Ama burası Türkiye’dir!
Hukuk, siyasetin emrindedir!
“İktidar bana, eşeği aday gösterdik oyunu ona vereceksin dese, eşeğe veririm” diyen hakimlerin varolduğu ve üstelik bu tutumu “şereflendirilerek” yukarılara tırmandırılmış gugukçuların yaşadığı ülkedeyiz!
Başbakana parasız eğitim pankartı açarak gösteri yapan öğrencilerin 14 aydır hapiste yatırıldıkları, savcı tahliye istemesine rağmen yargıçların tahliye reddi kararı verdikleri bir ülkedir Türkiye!
Perinçek, hukuk doktorudur. 40’dan fazla değerli kitabı vardır. Buna bile saygı sıfırdır! Üstelik ne kadar çok kitabın var o kadar tehlikeli olabilirsin, anlayışı çok yaygındır buralarda!..
***
Doğu Perinçek, üstelik İzmir’den bağımsız adaydır!
Ama, sen misin adaylığını koyan! Hâlâ içeride bile politika yapan! Üstelik Aydınlık gazetesini günlük yayınlamaya başlayan!
2 ay kadar önce hücreye kondu Perinçek! Yaşadığı mekân, tuvaleti dahil 3.5 metrekareliktir.
Hücre yetmemiş; 4 hafta duruşmalara katılmama cezası verilmiş kendisine!
Bu da yetmemiş!
Eşi Şule ile haftada bir yaptığı yasal telefon görüşmelerine de yasak konmuş 4 kez!
Bu de yeterli görülmemiş ve Şule ile 4 hafta görüş yasağı almış!
Doğu Perinçek, İzmir 2. Bölgeden bağımsız aday. 
Ama hücrede tutuluyor!
Bu ancak bir vicdansızlık uygulaması olabilir, milletvekili adayı olması bile utandırmıyor kimseleri!
Perinçek, milletvekili olarak Meclis’e girmeyi en fazla hak eden insanlarımızdan biridir.. Dahası, onların ilk başlarında gelir!
Hem emekçinin sesi olur, hem de Türkiye’nin!
Ve Türkiye’nin ne kadar iyi ve güzel kazanımı varsa, hepsinin! Kurtuluş Savaşı’nın ve Atatürk’ün!
Ermeni soykırımı yoktur” diyenleri cezalandıran İsviçre’ye kafa tutmuştur! Bu iktidara karşı da tutarlı bir mücadele sürdürmüştür.
Arkadaşları, milletvekili adaylığının kendisini hapishaneden kurtulmak amacını taşımadığını vurguluyorlar.. Onu “cesur yürek” olarak nitelendiriyorlar! İki yıldır tahliye talebinde bile bulunmuyor Perinçek!
Silivri, günümüzün Bastille’idir, Diyarbakır’ıdır!
Oradan seslerin Meclis’i çok farklı kılacağını düşünüyorum!
--26 Mayıs 2011 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder