Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

5 Mayıs 2011 Perşembe

“Damat”ın Siirt’i Kılıçdaroğlu’na Sıcak


 Siirt’ten Notlar
“Siirt’de ha vardık ha yoktuk. CHP’liyiz bile diyemiyorduk halk içinde, şimdi ise insanlar bizi dinliyoruz, şu kalabalığı görüyor musun”..
Kentin Pervari ilçe başkanı konuşuyor. Siirt’in en büyük meydanı dolu.. Kılıçdaroğlu otobüsün üzerinde, yanındaki Siirt milletvekili adaylarını tanıtıyor. İkisi de Siirtli.. Miting alanı, sağ ve sol ve derinlik, dolu. Kaç bin kişi var? 4 bin gibi.. CHP’nin burada bugüne kadar, parti başkanının katıldığı ilk miting! Yerel CHP yöneticileri memnun. CHP Lideri rahat konuşuyor. CHP Siirt’te 2500 oy almış.. Partililerin memnuniyetine bakarsanız, bir oy kayması yaşanıyor Siirt’te.. Sezgin Tanrıkulu’yu görüyorum otobüste. Bölgeyi soruyorum. Dün bir aldıysak, bu seçimlerde 3- 4 katı almayı umud ediyorlar..
Siirt’in damadı Başbakan! Kılıçdaroğlu “Size söz verdi burasını İstanbul’un Ataköyüne dönüştüreceğim, yeniden yaratacağım dedi. Peki ne yaptı? ” diye soruyor. Bir tane süt işleme fabrikası açtırmış tanıdık iş adamına, fakat kapanmış, tesislerin önünden geçiyoruz.. Kapı duvar.  Siirt milletvekili adayım seçilirse, ona dedim ki Ankaraya taşınmayacaksın, burada oturacaksın.. Biz kardeşliği, huzuru getireceğiz.
Siirt  işsiz, yeşilkartlı, ama memnun değil.. Arkaya geçiyorum, bazı Siirtliler ellerini öne doğru kaldırarak değil de önüne yere doğru çırparak alkışlıyor.. Korkarak ve gözükmek istemeyerek..  Aldığı yardımların kesilmesi endişesi var... Damat, orada büyük hayalkırıklığı yaratmış! Kente gelmeden önce Veysel Karanı Hazretlerinin türbesi ziyaret edildi! Çevresi sarıldı Kılıçdaroğlu’nun. Hesapta yoktu, ama otobüsün üzerine çıktı ve konuştu!  Sorunlar konuşulurken, kalabalıktan “Kürt sorunu” sesleri yükseldi! Görülüyor ki, sorunların en tepesine yerleşmiş etnik kimlik. Kılıçdaroğlu “hepinizin başımın üstünde yeri var ve olacak” diyor... “Kemal Kardeşinizim” diyor..
Etnik kimlik ön planda. Kürtler Siirtin yoksulları, ve çevre köylerde.. Arap kökenliler daha zengin ve kentteler. Fıstık bahçeleri merkezde! Hayvancılık çok zor durumda, hem de bütün bölgede, meselelerin odağında o da.. “Oy verseniz de vermeseniz de size hizmet edeceğiz”.. Kılıçdaroğlu’nun sesi yankılanıyor. İnsanlar dikkatli. Siirtliler bilgi veriyor, Recep bey burada toplu açılış yapmış, bu meydanın yarısı doluymuş.. Kömür dağıtım fişleri AKP il başkanının kasasında, diyor, CHP’liler. İstediğine veriyorlar. Devlet makamları, valiler, kaymakamlar insanları parti il ve ilçe başkanların sevkediyorlar, yardımlar için!...
Kılıçdaroğlu’nun gezisini üç gün izleyecek ve izlenimler aktaracağım..
--4 Mayıs Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder