Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

17 Eylül 2013 Salı

RecepLarousse


Eminim hepinizin evinde vardır, üstelik bir kaç set.. Önce Meydan Larousse diye buyurdular evimize.. sonra tekmili birden.. Şimdi çok özel bir yenisi yayına başladı..
Valla A’dan Z’ye her maddeyi doldurmuşlar.. İlk bölümün adı: Recep Bey, Recep Bey’e karşı: Çarklar, Tutarsızlıklar.. Ayrıca sonuna iki ayrı bölüm eklemişler: Argo, Küfür ve Kabadayılık ile Recepgiller.. helal olsun!
 Hepsi belgeli, tarihli, televizyon konuşmalarından, Meclis tutanaklarından, demeçlerinden, propagandalarından seçile süzüle bir araya getirilmiş.. Ciddi bir “ansiklopedik” çalışma! Eee bir insan günde 5 parti konuşursa!..
A maddesi epey zengin, Amerika var, Analar var Atatürkçülük var.. ÖSYM, Suriye, Vekiller, Fişleme.. Dağa çıkmak.. Camii.. Basın...
Mesela Özal’ı eleştiriyor: “Bunlar millete baba olamadılar, azledildiler, uşak bunlar uşak.. Batı’nın uşağı, ABD’nin uşağı...”
Ama,  sonra ABD “dostumuz, stratejik müttefikimiz” olarak övülüyor..
Analara sataşıyor: “Terbiyesizlik etme, hadi ananı da al git buradan.. Anan da ağlasın baban da..
Sonra da bir palavra geliyor: “Bizde cennet anaların ayaklarının altındadır..  Biz onlara yanımızda yaşadıkları sürece, bırakın küfürü, “öf” bile diyemeyiz..”
***
 Bugün ülkeyi İslamlaştırma ve Atatürk’ten arındırma politikasını daha 1990’larda ilan etmiş: “Ben İslamı devlet planı içinde düşünüyorum. Türkiye’nin yarınında Kemalizme ve benzeri rejimlere yer yoktur..”
10 Kasımda yaygara kopartıldı
Ama yağ zamanı geldiğinde ise şöyle diyor: “Atatürk şu anda sağ olup bizim partimize gelse, buyrun kabul ederiz
***
Başkanlık Sistemini emperyalist dayatması olarak görürken: “Başkanlık sistemi.. Türkiye buna hazır değil. Başkanlık siteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucf ya da ABD emperyaziminin bize bir tavsiyesi” (1993)
Şimdi ise nereye koyacağın bilemiyor: “Dünya’da 100’ü aşkın ülkede Başkanlık Sistemi var.. Biz bunları alırız.. Türk tipi bir başkanlık sistemi yaparız..”
***
Evet böyle yüzlerce söz.. Çeşitli başlıklar altında toplanmış..
Bu Recep Larousse’u üreten CHP Başkanlığı! İlk cildi 209 sayfa, büyük boy beyaz kağıda güzel bir baskı! Eminim, evlerde diğer ansiklopedilerden daha çok okunacaktır! Karıştırılacaktır, bak bak burada da ne demiş diye sık sık alıntılanacaktır.. Türkiye’den, özel ve kişisel ansiklopedi yayıncılığına ilk büyük katkı!
 RecepLarousse, Gezi Direnişçilerine adanmış.. “Bir gün / Bir nar ağacının dibinde / Bir başka çocuklar / Yine Türkiye’yi konuşacaklar.” (B. Aysan)
Şüphesiz her ansiklopedi eksiktir! RecepLarousse da! CHP Başkanlığına öneriyorum: RecepLarousse’u izin verin halk katılımı ile genişlesin, zenginleşsin.. Bir internet sitesine koyun, halkın çeşitli maddelere, gözden kaçan katkıları olsun.. öneriler gelsin, sizler de uygun gördüklerinize onay verin..

İki Kitap Daha
Bu Daha Başlangıç”.. Gazeteci arkadaşımız, eski bir Cumhuriyet çalışanı, şimdi tv programcısı ve haber sunucusu Yalçın Çakır’ın, gazeteci gözüyle Gezi olaylarının kitabı... Gezi’nin hep içinde olduğu için kitap aynı zamanda belgesel nitelikte.. renkli fotoğraflarla, yaşadıklarıyla, gördükleri ve duyduklarıyla.. Kırmızı Kedi Yayınevi
Direniş Günleri- Gezi’den Tahrir’e”: Türkiye’nin yakından tanıdığı, televizyonlarda akıcı, durmak bilmez, zengin, renkli ve ülkesine sonuna kadar sahip çıkan konuşmaları ve söylemiyle, AKP’yi karşı direnişin bir başka adı olan, romancı Nihat Genç’in, yine Kırmızı Kedi’den yayınlanan kitabı...
Bu günlük böyle, iyi okumalar hepinize..
---16 Eylül 2013 Pazartesi / Bilim ve Siyaset- Cumhuriyet 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder