Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

3 Eylül 2013 Salı

Dinamik Güç, Moloz’u Temizler


Türkiye’nin dinamik gücü ayakta. Dün tam yazdığımız gibi oldu, bu güç bütün Türkiye’yi sarıp sarmaladı, öptü kokladı, el ele tutuştu. Şarkı söyledi, savaş yok barış var dedi.. Polis engellemeye çalışmış.. hiç bir şeyin farkında olmayanların karşı çabaları, boşverin..
Dinamik güç nedir? Sosyolojik olarak, siyasi sonuçlarıyla birlikte, etkileyendir, sürükleyici değiştirici belirleyici sonuçlandırıcı...
Dinamik güç, en önemlisi gelecektir! Yarını kurucudur.. Bugünkülerden yarını devralacak olandır.. Fikir olarak, yaratıcılık olarak farklı olandır.. Dünyanın akışını gören, onunla kucaklaşmak isteyendir.
İktidarın kendilerine açtığı nimet kapılarından, hazineyi soyup sonra birlikte paylaşma/kırışma önerilerinden gücünü almayanlardır. Kendi emeği, zekası, yeteneği ve kendi sermayesiyle geleceğe yürüyenlerdir. Bu iktidarın kendisine iş, ekmek, kişisel özgürlük, demokrasi, hak ve adalet asla veremeyeceğini görenlerdir.
Yiyiciler iktidarından nefret edenlerdir. Ahlaksızlıklardan kusanlardır.. Kadınlardır, kızlardır gençlerdir.
Dinamik güç nedir diye sormayın bana; özgürlüktür, hak ve adalettir, vicdandır, insani olandır, alnı ak ve paklıktır..
Bu iktidarın, bütün varlığıyla, ülkenin ve kendisinin geleceğe doğru akışının önünde engel olarak moloza dönüştüğünü görendir.. Sonuçta, bu moloz yığınının kayıtsız şartsız temizlenmesi gerektiğini kavrayandır.
***
Bugün yaşadığımız, Türkiye’nin dinamik gücü ile iktidar arasında giderek derinleşen uçurumun, büyüyen çelişkinin artık durdurulmaz dışavurumudur. Oy, sandık vb burada hikayedir.. bu çelişki çözülmeden Türkiye rahatlamaz, bu uzun sürecek bir süreçtir, gitgelli, hafif dalgalı güçlü dalgalı, bazen durulmuş bazan yatağından taşan ve sel gibi akan..
Bu güç epey bir süredir pasif olarak gelişip duruyordu.. Ne zamandır diye sormayın, İktidar ve başının ülkede her yaptırımı, yaptığı her yasa, getirdiği her kısıtlama, diktatörlük doğrultusunda attığı her adım... ülkenin dinamik güçleriyle iktidar arasındaki çelişkiyi derinleştirdi..
Mesela neler, hepsini biliyorsunuz.. Parasız eğitim pankartı taşıyan üç-beş öğrencinin yıllarca hapiste tutulmasından tutun, derelerine sahip çıkan köylülere kadar, iktidarın kendisine yönelen bütün haklı irili ufaklı protestoları bile şiddetle bastırması... 444 eğitim dayatması ve herkesi/ülkeyi imamhatipleştirmeye yönelmesi.. içki yasakları.. ülkenin varoluş kaynaklarına, Atatürk’e Cumhuriyete ve kazanımlarına yönelik, iktidar ve paralı sözde entel soytarılarınca yönelik büyük ideolojik ve fiili imha saldırıları... açık yalanlar dolanlar.. durmadan ama.. yargıya taktıkları iktidar kelepçeleri... iktidarbaşının günde beş posta kendine biat etmeyen herkese saldırısı.. medyayı köleleştirmesi.. iktidarda beşvakit dinsel söylem ve yaptırımlar.. insan kayırma, seçme.. kötülere hırsızlara namussuzlara kapıları açarken, namusluya dürüste yeteneğe akla zekaya kapama..
Epey bir süredir pasif duran dinamik güç adım adım uyandı.. doldu doldu.. boşanacak bir tetikleme beklerken..
 Gezi ile patladı.. Gezi yiğit gençliğinin ardında, yanında, önünde, çevresinde saf tuttu. Bugün bütünleşik bir güçten bahsediyoruz.. Dinamik güç, buna diyorum..
Kimler bunlar?
Bu iktidarın ezdiği herkes.. Bu iktidar altında yokolacağını gören herkes.. kaybedeceğini gören bütün kesimler..
Bu iktidarın bir an önce yıkılıp gitnesini arzulayan herkes bu dinamik gücün kendisidir.
Bir “sınıfsal tahlil” yapmıyorum. Bir toplum ve ülke ayrışmasını sorguluyorum.
Dinamik güç bakıyor: Yahu bu adamın söylemi kendisiyle uyuşmuyor. İdeolojisi yabancı, dinsel söylemi parçalayıcı ve bölücü, dayanılır gibi değil.. kendilerine bırakılan tek yol, kendisi olmaktan çıkmak ve birer birer iktidarın izdüşümlerine dönüşmek..
Sözcüsüne bakıyor yalancı, belediye başkanına bakıyor on paralık, öbürü kimliksiz, berikiler birer suret.. sağı solu karanlık gölgelerle kuşatılmş.. tümü üçüncü beşinci onuncu sınıf..
Adamlar üstelik ülkeyi savaşa itiyor, komşuların iç savaşlarınad kışkırtıcılık yalancılık dolancılık yapıyor, komşu insanlarının daha çok ölmelerine katkıda bulunuyor.. Feld mareşallık düşü içinde, ülke insanlarını askerlerini kırdıracak... Türkiye’yi daha çok esir edecek, elde ne var ne yok yokedecek.. Gelecek kararlık mı karanlık..
Dinamik gücün aktif kesimi, kaybedecek artık bir şeyi olmayacağını, veya olsa bile umursamayacağını, hepsini yerine koyabileceğini gören ve kendine güvenendir.. Pasif kesimi ise, daha büyük bir potansiyel olarak durandır.
***
Dinamik gücün karşısında iktidarın kitlesel şiddeti var. Planları, tehditleri, sopası, tankı tüfeği var. Dinamik gücün en büyük silahı ise kitlesel kararlılığı ve kenetlenmesi. 
Geleceği kuracak dinamik güçler, molozlaşan iktidar gücüne akılla zekayla espriyle yaratacağı yeni protesto yolları ve yöntemleri ile 100 basar..
Dinamik güç  arasındaki uçurum derinleşiyor.
Molozlaşan ve diktatörleşen iktidar hiç bir zaman bir milletten büyük ve güçlü olmamıştır ve olamaz.
Yineliyorum: Millet kalır, diktatörler yıkılıp gider..
---2 Eylül 2013 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder