Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

11 Mart 2012 Pazar

Libya’yı Merak Edin - Ve Dünyanın En Alçağı


Duydunuz mu, Libya ikiye bölünmüş! Bir Kabile özerk ülke ilan etmiş.. Diğer kabileler de özgürlük yolunda olabilir!
ABD, Fransa ve AB, Kaddafi ile birlikte Libya’yı da yerle bir etmeye karar verdikleri andan itibaren, bu ülkelerin “özgür medyası” derhal dünya çapında bir “Libya’yı özgürleştirme” algısı, propagandası oluşturmaya soyundu.
Libya savaşının kod isimlerini anımsıyor musunuz? Diktatör Kaddafi, Katil Kaddafi, 42 yıllık diktatör, Aile hanedanı vb... Katliamcı... Neler neler, gidin savaş günü gazetelerimize, tev’lerimize..açın okuyun. Pek çok köşe yazarına bakın.. Nasıl da “özgürleştirme” operasyonlarını alkışlıyorlardı!
Arap Baharı falan, Batı hemen bizzat bir “Libya Baharı” yaratmıştı. Sonuçta ülkeyi yerle ettiler.. Bazı uşaklarını da ülkenin başına diktiler..
Peki Kaddafi’yi linç ettirdi Batı, bu linç olayı son görüntülerdi gözümüzün önünde, pek çoğu da diktatörün sonu diye yazdı.. Cılız bazı sesler de, mırın kırın insan haklarından ösz etti!
Olay bitti medya ve Batılı emperyalistler için..
***
Hayır, olay bitmedi, aslında yeni başlıyordu.. Geride nasıl bir Libya kaldığını merak etmeliyiz, bir dünyalı vicdanı bunu emrediyor..
Şöyle bir karıştırdım ne var ne yok diye. Meğer Libya’da Yaralılar ve Şehitler Bakanlığı kurulmuş! Bu bile başlı başına, Libya’daki katliamın hacmi hakkında yeterli bilgi veriyor!
Bakan Abdurrahman El Kısa açıkladı, taa iki ay önce, okudunuz mu: Kaç kişi öldü savaşta tam bilemiyoruz ama 50 bin kişi olduğunu tahmin ediyoruz! 
Yaralı sayısı? En az 25 bin! 
Bu rakam bile kafa karıştırıcı, yaralı sayısının ölü sayısına göre bir kaç kat olması gerekirken.. 
Nüfusu 6,4 milyon olarak bildirilen Libya’da yaralı ve ölü sayısı 100 bin olsa, demek savaş Libya halkının yüzde 1,5’uğunu saf dışı sayılabilir! Çoluk çocuk kadın...
Düşünün, NATO, bir islam ülkesini bombardımanlarla yerle bir ediyor. İslam ülkesi veya ülkeleri saldırsa, bir Avurpa ülkesi bu kaybı verse.. Ne olabileceğini düşünün!
Kim ki, Batı, Libya ve diğer İslam ülkelerine refah, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri getirmek için gitti gidiyor; bombaladı bombalıyor; öldürdü öldürüyor; yaktı yıkıyor... diyor!
O, dünyanın en büyük alçaklarından biridir!
Doğrusu şudur: Batı, kendi refahını- zenginliğini, petrole özgürce sahip olmayı, yıktıkları ülkede yeni iş alanları yaratıp oraları yeniden inşa etmeyi, pazarlarını tamamen kontrol etmeyi sağlamak için, bunu yapmaktadır.. İslam ülkelerini ne kadar kontrol altında tutarsa.. hele hele en iyisi, şüphesiz ki sonsuza kadar düzenlerini böyle sürdürürse..
***
Size bazı rakamları anımsatayım: 
Libya’da 2010’da adam başına milli gelir 17.000 doları aşıyordu. Bütün sağlık göstergelerinde bölge ülkelerinden katbekat ileride idi.. Bazı kalemlerde Türkiye’yi bile iyi!
Hatta insani gelişmişlik göstergelerinde Türkiye’yi geride bırakmıştı...
Birleşmiş Milletler İnsani Gelişmişlik Göstergesi’ne göre (2010-2011) Libya Yüksek Gelişmişlik aşamasında bir ülkeydi ve Türkiye ve Arap ülkeleri ortalaması ile karşılaştırmalı olarak durumu şöyleydi:
İnsani Gelişmişlik Gösterge değeri, 0,775. (Türkiye 0,679, Libya bizden yüksek.) Arap ülkeleri ortalaması: 0,588
Doğumla birlikte yaşam beklentisi: 74,5 yıl. (Türkiye 72,5 yıl) Arap ülkeleri: 69,1 yıl.
Nüfusun okul/eğitim yılı: 7,3 yıl (Türkiye 6,5) Arap ülkeleri: 5,7 yıl.
Beklenen ortalama eğitim yılı artışı: 16,5 (Türkiye, 11,8 yıl). Arap ülkeleri: 10,7 yıl
Adam başı brüt gelir: 17.068 $ (Türkiye 13,359 $) Arap ülkeleri: 7.861 $
Yukarıdaki tablo size epey şey anlatıyor olsa gerek! 
Libya’da inşaat yapan bir dostumla konuşuyoruz. Sosyal konutlar yapmış.. Kaddafi yeni evlenenlere parasız dağıtıyordu! 
Sosyal konutların büyüklüğü ne kadar tahmin edersiniz? 
Hayır edemezsiniz, söyleyeyim: 450 metrekare!
***
Şimdi neler oluyor Libya’da? İç savaş sürüyor, Aşiretler özerklik ilan ediyor.
Libya’da Arap baharı falan değil, Batı Baharı yaşandı!
Libya’nın yeniden inşası için, altyapı, ev vb ne kadar para gerekli? 300 milyar dolar? 1 trilyon dolar?!
Eh, batılı şirketlerin buna acil ihtiyaçları var!
Libya, 10 yıl gerilemiştir ve Kaddafi dönemi refahına ulaşıp ulaşamayacağı belirsizdir..
Kim ki şimdi Suriye’ye askeri müdahale edilerek, ülkenin bombalanarak “demokrasi”, insan hak ve özgürlükleri götürüleceğini iddia ediyorsa, onlar da tıpkı Libya için aynı şeyleri dileyenler gibidir..
Dünyanın en...
--11 Mart 2012 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

1 yorum:

  1. 1. Sahara altındaki suyu yer yüzüne çıkarıp Libya sahillerine taşıyacak yer altı nehir projesi, günlük 6 milyon metreküp su taşıyan kanal ile Libyayı Afrikayı besleyecek bir tarım ülkesi yapmaya kalkması. Yer altı suyunun toplam değeri 58 bilyon Avro.( 58x 1000x milyar • )
    2. 3000 km. Kuzey Afrika tren hattı. Bu hattın ortasında güneye inecek Sirt'ten geçen bağlantı, tarım ürünlerini Afrikanın içine bağlayacak kol. Bu projenin yapımda olan bölümlerinin Rusya ve Çin şirketlerine verilmesi.
    3. Afrika ve müslüman ülkelerde, dolar ve Avronun devreden çıkarılıp "Altın dinar"ı tedavüle koyma planı.
    4. Petrol.

    Sizinde yazdığınız gibi Kaddafi Petrol gelirlerinden halkına parasız eğitim (isteyene yurt dışında yüksek eğitim dahil), parasız sağlık hızmetleri, evlenenlere 60.000 dinar (= 50.000 dolar) faizsiz kredi, Çiftçilere vergi muafiyeti,
    Araç fiyatlarını her ailenin alabileceği seviyede tutmak ; ekmeği ve petrolu ülkesinde meteliğe satmak gibi suçları vardı.

    Sahradan su getiren kanallar NATO tarafından bombalandı, bununlada kalmayıp 4 metre çapındaki boruları yapan fabrikayıda bombaladılar.
    Herhalde yeni düzende bu hazinede petrol gibi özelleştirilecek! Uluslararası şirketlerin eline geçecek.

    Usame bin Laden gibi Kaddafi'nin de miyadı dolmuş.
    Diyorlarki; Eğer Ajanlarımız iktidara geçince Ajan olduklarını unutup kendi başlarına buyruk davrandıkları zaman ,değiştirilmeleri gerekiyor. Ben Ali ile Mubarek'in de herhalde bir suçu vardır.
    İyi pazarlar.
    Orhan Aydurmus

    YanıtlaSil