Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

8 Nisan 2015 Çarşamba

İki Bilge İnsanımız Birikimlerini Paylaşıyor

CBT Gündem, sayı 1463, 3 Nisan 2015,


Dergimizi seviyorsunuz, gelen mesajlarınızdan biliyoruz. Ayrıca yıllardır da Cuma günleri Gazete satışı yıllardır 5 binden fazla artıyor. Bunu ilk kez duyuruyorum. CBT güçlü bir damar. Bilim, düşünce, teknoloji politikaları, dahası ekonomik dönüşümün fikir damarı. Türkiye toplumunun da kültürel kılcal damarlarında burada geziliyor. Üstelik haftalık çıkıyoruz. Günceliz. Soğuk bir bilim dergisi değil, yaşayan bir dergiyiz. Günlük canhıraş, itiş-kakış bir ülkede, hergün yaşadıklarımızın altında ezilen bir ülkede her hafta taze bir nefes alıp verme ve özgürleşme alanıyız.
İnsana katkıyız, düşünceye katkıyız. Tartışmaya katkıyız. Geleceğe katkıyız. Biliyoruz bütün bunların farkındasınız.. Hepinizi seviyoruz.
***
Bu hafta size bir yenilik sunuyoruz. İki bilge insanımız Doğan Kuban ve Bozkurt Güvenç aralarında konuştular ve belleklerinde biriken bilgi ve değerlendirmeleri çok özel bir formda okura, millete, Türkiye’ye aktarmaya karar verdiler. İki usta, “bir kavram iki bakış” başlığı altında, aralarında kararlaştıracakları bir kavram / konu üzerinde, düşüncelerini bilgilerini paylaşacaklar.
Bu bir zenginlik... Zenginlik para pul demek değildir bizim için. Dergimiz için. Okurlar için.
İnsanın en büyük zenginliği bilgisidir, keskin bir bakış edinmesidir, yaşadığımız dünyayı doğru değerlendirmesidir. Olaylar, olgular arasındaki bağları doğru ve hızlı kurabilme becerisidir. Yerküreyi, insanı, toplumu geçmişi ve geleceğiyle avuçlayabilmesi, kucaklayabilmesidir.
Tüm insanlık ve yerküre için iyi şeyler düşünmektir, zenginlik. Güzele, iyiye doğru. Daha çok eşitlik, paylaşım, dayanışma, korumadır zenginlik..
Biz bunlar için varız.
Bozkurt ve Kuban, bize 80 yıllarının kültürel, bilimsel, düşünsel birikimlerinin kapılarını açıyorlar..
***
Şimdiden belirteyim. Kuban ve Bozkurt hocalarla, ikisi bir arada, aylık konferanslar da planlıyoruz. Umarım Nisan ayında başlarız, Mayıs ve Haziran aylarında 3 konferansı tamamlarız, bir yaz arası veririz ve sonbahanda yeniden kolları sıvarız.
İki güzel insana, Türkiye’nin iki özel ve güzel beynine, bu çabaları için şimdiden kucak dolusu teşekkür.

21. YÜZYIL SEMİNERLERİ
Prof. Dr. Bilsay Kuruç hocanın fikir babalığını ve düzenleyiciliğini yaptığı ve Türkiye’nin insan dahil tüm kaynaklarının derlenip toparlandığı tartışıldığı, bir kaç yıldır süren 21.Yüzyıl Planlama Konferansları, yeni bir biçime dönüştü: 21. Yüzyıl İçin Planlama Seminerleri.
Seminerleri, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı ve Mülkiyeliler Birliği birlikte düzenliyor. İlkbahar Programı ilk seminer, 10 Nisan 2015 tarihinde Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye Şeref Salonunda: 09.30-17.00 arasında yapılacak. Konu: Kamu Yönetimi, Kamu Maliyesi, Kamu Personel Rejimi. Serpil Sancar, Erdal Eren ve Bilsay Kuruç açılış konuşmalarını yapacak,
R. Hakan Özyıldız’ın oturum başkanlığında Ozan Zengin, Kemal Doğru, Kamil Karatepe, İpek Özkal Sayan sunumlarını gerçekleştirecek. İlter Ertuğrul ve Erdal Eren de bildiri yorumcuları olarak söz alacak.
17 Nisan’da ise “Denizcilik gücü ve Türkiye”, 15 Mayıs’ta da “Türkiye ve dünyada ulaştırma ve lojistik ağları ve planlama” seminerleri yapılacak. Seminerler “bilim ve meslek dünyamızda geleceğe dönük yeni ve yaratıcı düşüncelerin tasarımların ve önerilerin görüşülmesi, özendirilmesi ve geliştirilmesi için düzenlenmektedir.”
Başarılı geçmesi dileklerimle.
***

Gelecek Cuma yeni bir dergide beraber olacağız, inşallah!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder