Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

2 Ocak 2015 Cuma

Bir Yılı Daha Devirirken ve “Atatürk Küçük Deccaldır..” Diyen Şeyler

CBT Gündem 1449, 26 Aralık 2014

Biliyorum, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu siyasi ve toplumsal koşullar içinde mutlu yıllar dileğinde bulunmak mümkün mü, diye düşünüyorsunuz. Ben de öyle.. Ama dergimiz bu mutsuzluğu yarmak, karanlığı parçalamak ve geleceğge bir kakı aralamak için çıkıyor! Ve bir yıl boyunca, 52 hafta ve 52 sayı bu görevini yerine getirmek için çıktı. Binlerce haber, yazı, yorum, karikatür, bulmaca, yenilik, buluş ve aydınlatıcı makale, bilim tarihi yazısı, gelecek öngörüleri vb sizlere sunduk.. Fotoğraf incelediniz, yazıları sevdiniz veya eleştirdiniz.. Bu derginin ufkunuzu açtığı, genişlettiği umudunu taşıyoruz..
Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji, bu sayıdan sonra 1450.sayıya ayak bastı. 28 yılı devirdi devirecek. Bizim çocuğumuzdu, şimdi ise öğretmenimiz oldu! Dergiye can katan, destek veren, başta Doğan Kuban hoca olmak üzere bütün yazarlarımıza, tartışanlarımıza, okuyarak yazarak katkıda bulunan okurlarımıza yürekten teşekkür ederiz.
CBT’nin okunurluğunu daha da arttırarak, yayarak bu amaca hizmet etmenizi diliyoruz. Bu dönemde yapılacak en iyi işlerden birinin Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji dergisinin satışının, yayınlandığı cuma günleri bir kaç kat artmasına yardımcı olmaktır, diye düşünüyoruz.
Bunu becerirsek, hacmini ve kalitesini daha da arttırma olanağına sahip oluruz..
Herkesin yeni yılda da umutlarını yitirmemesi, aksine geliştirmesi ve büyütmesi dileklerimizle.. Başka çaremiz mi var?!
Sevgiyle kalın.. Sağlıklı nice yıllar..
***

“Atatürk Küçük Deccaldır..” diyenlerin kökleri nereye uzanır?
Epeydik bilgisayarımda duruyordu haberi.. Dokunma o şeye, bırak kendi yazdıkları, konuştukları ile kalsın diyordum.. Tam çöpe atacaktım ki, dayanamadım, buyrun iki haftadır burada sergilediğim yalancılara bir reddiyeciyi daha ekleyeyim.. Osmanlının son döneminin arabistancı artıklarının sürdürücüsü olanlar, içlerinde biriktirdikleri tarihsel kinleri kusuyorlar. Umarım, yarattıkları bu denizin içinde kalırlar..
Adı Prof. Ahmet Akgündüz. Rotterdam’da bir İslam Üniversitesi varmış, onun da rektörüymüş üstüne üstlük! İmam hatip lisesi, islami İlimler fakültesi, Osmanlı tarihi araştırmacısı.. Bunlar yeter mi? Neye diye soracaksınız, Atatürk için küçük deccal demesine!
Adam hem Saidi Nursici hem de Erdoğancı. Nursi’nin Arapça alfabenin “frenk” alfabesine dönüştürüldüğü zaman “Deccal’ı intizar ediniz”, bçimindeki sözlerine yorum yaparak “Evet o işi yapan ise küçük deccallardır ki, büyük Deccal’ın ileri karakoludur.”

Akgündüz adındaki kişi, Said-i Nursi'nin “işaretlerine göre” Kemalizim sonunun geldiğini söyler.. Ne zaman? 10 Kasım 2014’te! Atatürk’ün ölüm gününde.
 Ayrıca kendileri yolsuzluğa da alkış tutanlardandır. Bakın de diyorlar:
"Eski hükümetler, milletin malının % 80'ini yiyorlar ve kalan % 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Beyin hükümetleri ve bürokratları ise, % 20'ini yediler; ancak % 80'ini millete harcadılar,” diyerek, hem yolsuzluğu itiraf etmekte hem de övgüt düzmektedir.”
Şimdi bilgisayaramı bundan arındırabilirim. Çöp kutusuna değil, benimkinde bir de özel lağım kutusu var..
***

Ege üniversitesi’nde 2010 yılından itibaren 2 yılda bir üniversiteler arası ARGE günleri yapılıyor. O gün projeler sergileniyor, paneller ve konuşmalar yapılıyor. 11-12 Aralık 2014’da üçüncüsü gerçekleşti. Üniversite patentleri yarışma sonucuna göre, 147 patentli proje başvurusundan, Ege Üniversitesi’nden Prof. Kevser Özgen Özer ile Dr. Sakine Tuncay Tanrıverdi’nin “tırnak mantarının tropical tedavisi için formülasyon” projesi birinciliği almış. İkinci proje: ODTÜ Teknokent’ten Dr. Said Emre Alper, Prof. Dr. Tayfun Akın ve Mustafa Mert Torunbalcı’nın “Pl mertebesinde ve dikey iletim hatları içeren hermetic paketleme yöntemi”;  Üçüncü ise Sabancı Üniversitesi’nden Ender Kazan, Ahmet Onat ve Sandor Markon’un “Magnet movable liear motor” projesi.. Bu projeler yapılmış ve patentleri alınmış..
Bir de Ege Üniversitesi yılın buluşçuları ödülleri de 5 araştırmacı arasında bölüşüldü.
Etkinliğin amacı şöyle açıklanıyor:
 ..araştırmacılara Sınai Mülkiyet Hakları konularında farkındalık sağlayarak patent başvurusu yapmaya teşvik etmek… üniversitelerde üretilen patentlerin girişimcilere/yatırımcılara tanıtılması ile bir ticarileştirme ortamı hazırlanarak sektöre yeni yatırım olanaklarının sunulması... üniversiteler ile toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek geleceğe dönük stratejik ortaklıklar için zemin hazırlamak..
***

Umutlu ve sağlıklı yeni bir yıl dileklerimizi yineleyerek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder