Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

7 Ocak 2015 Çarşamba

Bilim’den Manzaralar, İlahiyatçı büyük yeteneklerin yükselişi

CBT Gündem, 2 Ocak 2015, Sayı 1450


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK’ı çok sever. Bilim ve Teknoloji üretimini çok ister. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’na (BTYK) altı ayda bir sektirmeden başkanlık yapar. Orada danıymalranının yazdığı konuşmalarının altına neredese imzanızı atarsınız! Bilim ve teknoloji üretimi bizi kurtaracaktır der.. Üniversite hocalarına seslenir... Ama, işte orada takılıp kalıyoruz. Nedenine gelince, şu haberlerde saklı:

1) “Necmettin Erbakan Üniversitesi AKP’nin arka bahçesi oldu: AKP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, zehir zemberek bir açıklama yaparak, istifasını duyurdu. ‘Necmettin Erbakan Üniversitesi bir arka bahçe gibi kullanılıyor. İl Başkanlığında görev alan isimlere kadro verilerek ödüllendiriliyor..’ dedi.”

2) “Arkeoloji bölümüne ilahiyatçı başkan: Bir süredir yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan Mardin Artuklu Üniversitesi'nde, Harvard mezunu arkeoloji bölüm başkanının yerine ilahiyat kökenli Doç. Dr. Mehmet Akbaş atandı Lisans tez konusu “Sahabenin İslam’ı Tebliği (Suriye Bölgesi). Diğer çalışmalarından örnekler: Seyfullah Lakabının Halid b. Velid’in Cihadına Yansıması, Hz. Ömer Dönemindeki fetihlerin ardından gerçekleştirilen tebliğ faaliyetleri, Fetihlerden Sonra Suriye Bölgesine Yerleşen Sahâbîlerin Mescidlerdeki İlmî Faaliyetleri…
“Artuklu Üniversitesi’nin tüm akademik kadroları iddiaya göre ilahiyatçılar tarafından ele geçiriliyor. Son dönemde üniversitenin sosyal bilimler kürsülerine alınan 8 akademik kadrodan 5’i ilahiyat mezunu.
“Arkeolojik sit alanı olan İstanbul Tarihi Yarımada’yı korumakla görevli Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun başına onca arkeolog dururken avukat atanıyorsa, üniversitenin arkeoloji bölüm başkanlığına imam tayin etmeleri gayet normal..” Ömer Erbil’in haberi:  www.radikal.com.tr/turkiye/arkeoloji_bolumune_ilahiyatci_baskan-1259354
Diyecek sözünüz var mı? Durun bir haber daha!

3) İlahiyat mezunu Mustafa Sancar TÜBİTAK ULAKBİM’in Cahit Arf Bilgi Merkezi Müdür Yardımcısı oldu…
 Özgeçmişine bakıyorum: Tokat İmam Hatip Lisesi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.. Evli 3 çocuk babası (standartlara uygun).. Mesleği: Yönetici öğretmen. 2013’te Ankara Büyükehir Bld Başkanlığı’nda çalışmış.. Basın faaliyetleri: İslam dergisi editörlük, köşe yazıları, grafik tasarım. İlim ve Sanat dergisi editörlük. Serbest meslek hayatı da yine benzer yerlerde reklamcılık falan ile dolu geçmiş.
İlim Sanat dergisindeki ilim sözcüğü mü onu Cahit Arf Bilgi Merkezi Müdür Yardımcılığına getirdi? Mümkündür.. Bunun yanısıra, İslami dergilerde yazı yazması, editörlük faaliyetleri, reklamla uğraşması da etken olmuş olabilir! Çünkü ULAKBİM ve Cahit Arf Bilgi Merkezi de alt tarafı benzer işlerle uğraşıyor!!!

Peki ULAKBİM nedir, bakalım: ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ.. “Ülkemizdeki tüm akademik kurumları birbirine ve küresel araştırma ağlarına bağlayan Ulusal Akademik Ağ alt yapısını işletmekte ve bu ağ üzerinden yeni ağ servisleri sunarak, bir yandan ağ için araştırma geliştirme yapmakta, diğer yandan araştırmacıların, ağı, ARGE yapmak için kullanmalarını sağlamaktadır… Ayrıca, ülkemizdeki en zengin bilimsel basılı ve elektronik bilgi kaynaklarına sahip olan Cahit Arf Bilgi Merkezi aracılığı ile ülke çapında yaygın bilgi ve belge erişim hizmetleri sunmaktadır.. ülkemizdeki eğitim ve araştırma kapasitesini artırmak ve bilgi hizmetlerini ulusal ölçekte yaygınlaştırmak amacıyla günün koşullarına uygun olarak geliştirmeyi hedeflemektedir.” (TÜBİTAK sitesinden naklen)
Ben bu müdür yardımcısının yetenekleri ile getirildiği mevki ve uğraşacağı işleri çooook örtüştürdüm. Eminim hizmetleriyle, bugüne kadarkileri katlayarak arttıracaktır.
Ülkemiz, imam hatip ve ilahiyat mezunlarının, AKP avukatlarının, bugüne kadarki gizli kalmış yeteneklerini, gizil güçlerini keşfettiği ve bunları ülkemizin ve kurumlarımızın hizmetine sunduğu için iktidar ve şürekasından Allah razı olsun.. Herkes sanıyordu ki, ilahiyatçı sadece ilahiyat işlerinden anlar.. Ama şöyle bir tarafı da olabilir bu işin, haksızlık etmeyelim: İlahiyat alanında yeteneksiz oldukları ortaya çıkınca, yetenekli olabilecekleri bu alanlara kaydırılmaya ve yüksek yeteneklerinden tüm kurumları yararlandırılmaya başlamıştır. Hepsi biliyoruz ki Allah’ın sevgili kullarıdır ve önlerindeki engeller, tıpkı denizlerin yarılıp üzerinden geçildiği gibi mucizelerle büyük başarılara imza atacaklardır..
Fitne fücürluk yapmayın, aklınızdan “yoksa büyük yemliklere imza atacaklardır” gibi düşünceler geçmesin, bir beddua yağmuruyla darmadığın edilirsiniz..

Dün ve Bugün ne dedi
Bir dakka, bir haberi daha duyuralım.. Yeni yıla nasıl girdiğimizi anlayabilmek için:
4) 24 Nisan 2012’de, Başbakan Erdoğan, “Anayasanın Dili” Sempozyumu'ndaki şöyle doğru şeyler demişti:
“Diller arasında bir ayrıma gitmek, açık söylüyorum bir ırkçılıktır. Zaman zaman söyleniyor, 'Türkçe ile felsefe, bilim yapılmaz, bilim dili kurulmaz' deniyor. Bunların tamamı ırkçılık kokan açıklamalardır. Irkçılık ihtiva eden bir düşünüş biçimidir. Dünyadaki tüm diller gibi Türkçe de zengin kelime hazinesiyle, bu dili konuşan herkese sonsuz, sınırsız, engin bir muhayyile sunabilecek güce sahiptir”

Bu kez Cumhurbaşkanı şapkası altında, 24 Aralık 2014’te gerçekleştirilen 49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni'nde şunları söyledi :

“Şu anda Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca ya da İngilizce, Almanca, Fransızca kelime ve kavramlara başvuracaksınız. Bu sorunlar devlet eliyle değil bilim insanları eliyle aşılacak sorunlardır.
***
Aslında yazacak başka konularım vardı.. bu manzara kendini dayattı. Yeni yıla bilim, üniversite vb açısından nasıl girdiğimizin fotoğrafı olabilir.
Biz ise 1450.ci sayımızla, yüzümüz ak pak yeni yıla ayak basıyoruz.
Hedefimiz, Cuma günü 5500 olan fazla satış rakamımızı 7 bine yükseltmek.. Bilimi, doğruyu, bilimsel düşünmeyi, gerçeği, ülkemize katkıyı, ARGE ve bilim üretmeyi yaymak ve hakkedenin hakkettiği yerlere gelmesi için çaba sarfetmek..
Mutlu bir yıl diliyorum, hem sizlere hem de sevgili yalnız ülkeme


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder