Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

4 Şubat 2014 Salı

1400. Sayımız İçin Kutlamalara Teşekkür

Reyhan Oksay, Erlo Toy yanında fotoğrafta küçük, Özlem Yüzak,
Osman Bahadır, Cengiz Yıldırım, Ben, sağ önde Ömür Akyüz
Tüles, Reyhan, Orhan Osman,
CBT Ekibi 
Bilim dünyasından ve okurlardan 30 kişi kadar bir grup çağrımıza uyarak dergimize geldiler ve küçük kutlamamıza katıldılar. Dergi basıma giderken ani bir kararla düzenlediğimiz kutlamayı yaygın duyurmak için çaba sarfetmedik. Yazarlarımıza da özel mesaj iletmedik; istedik ki Gündem’deki duyuruyu okuyanlardan zamanı ve mekanı uygun olanlar kalksın gelsin.. Nitekim öyle oldu..

Solda Ersin Yurtsever,  mavili Metin Karada
Tabii simit ve karay peynire ek olarak, masamız doluydu! Tüles Hasdemir evde ünlü poğaçasından, Özlem Yüzak ünlü portakallı limonlu kekinden yapıp getirdi.. Reyhan Oksay sofrayı donattı. Ben de bir programdan kendimi kurtarıp zar zor yetiştim!! Her zaman yanımızda olan Prof. Çoşkun Özdemir ve Prof. Ömür Akyüz de gelmişlerdi. Koç Üniversitesinden dostumuz Prof. Ersin Yurtsever, bir çok insan adına da geldi! Metin Karadağ dostumuz bizi yanlız bırakmadı. Dergimizin “resmi” karikatüristi (aslında o İTÜ’de profesör!) Tayfun Akgül, oğlu Direnç ile sökün etti... Bizi mutlu eden bir başka isim de Erol Toy’un aramıza katılmasıydı..

Murat Taylan ve genç okurlarımız

Genç okurlarımız ve yayınlandığı tarihten beri dergimizi izleyen ve biriktiren okurlarımız bizlerle beraberdi. Yön Radyo’dan Murat Taylan ve hem Yön Radyo’da program yapan (Çimlere Basmayın) hem Birgün’de yazan Özgür Gürbüz de çıkageldiler.. Not almadığımız ve yanlış yazmamak için isimlerini yazmadığımız okurlara çok teşekkür.
Gazetemizden arkadaşlar uğrayıp kutladılar.. Cengiz, Özgür, Arif, Oğuz, Şükran, Hatice, Hakan, Sinem, Hepsine teşekkürler..

Hatice Tuncer, Tüles Hasdemir ve Özgür Ulusoy

Ben kısaca CBT’nin kuruluş macerasını anlattım. Tüles, kuruluşundan beri var. Reyhan, Gazetenin dış haberlerinden bize transfer etti taa tarih öncesinden! Osman Bahadır da eklersek, çekirdek kadromuz tamam. Rita ve Nilgün, maalesef duyuru kazasına uğradıkmarı için aramızda bulunmayan, bize katkı yapan iki arkadaşımızı da analım..
Tabii mesaj gönderen okurlarımıza çok teşekkür.. Sosyal medyada kutlayanlara da çok teşekkürler.. Gündem’i geç okudukları için duyuruyu kaçıranlar da var çok sayıda!
Cengiz Yıldırım ve Çoşkun Özdemir
***
Yazarımız Müfit Akyos, 1500’üncü sayı için, “öyle simit kaşarla geçiştirilmeyecek bir sayı” diye şimdiden uyardı! İki yıl sonra, bu sayımızı konuşmalı, konulu toplantı ile genişçe kutlarız umarım, dergi ve bizler duruyorsak tabii! 1000. Sayımızda böyle yapmıştık! Bazı mesajlar...
Figen Gürdol : “Derginizin daha nice yıllar bilim alanında bir gazetenin eki olmaktan öteye geçen görevini mükemmel bir şekilde sürdüreceğine olan inancımı belirtirim”.

Oğuz Güven,  Özgür Gürbüz


Ahmet Kocaman: “Cumhuriyet Bilim Teknik dergimizin 1400. sayısına ulaşması hepimiz için övünç kaynağıdır.Emekleriniz için teşekkürler. Bilimin bu direnişi ülkemizin geleceği için her zaman diri tutacağımız umudumuzdur. Bütün Cumhuriyet dostlarına esenlikler,”
Mustafa Emirlioğlu: “Cumhuriyet'in "yüz akı" eki Bilim Teknoloji’nin 1400.sayısını kutlar, başarılı katkılarınızın devamını gönülden dilerim..”
Günay Güner: “Cumhuriyet Bilim Teknoloji dergisi Türk aydınlanmasındaki üstün işlevini geliştirerek sürdürecektir. Nice sayılara.”
Nejdet Özer: “Böylesine güzel bir dergiyi 27 yıldır bizlere armağan ettiğiniz için sonsuz teşekkürler. Yayın Yönetmenliğini yaptığınız derginin de bir başka örneği olmadığını biliyorum. Yolunuz açık olsun, başarılarınız daim olsun. Sizin Simit+Kaşar Peyniri ikramınızın yanına bizler de Ankara'dan Kalecik Karası ekledik…”
***
Gelecek Cuma yeniden birlikte olmak umuduyla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder