Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

5 Temmuz 2016 Salı

TRT zammı ve 4 koldan toplumu dönüştürme


Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlara TRT bandrolu geliyor. Cebimizden, TRT denen iktidar borazanı bir yayıncılık kuruluşuna yüzmilyonlar akıtılacak. TRT gelirlerinin yüzde 39 kadarı bu yolla karşılanacakmış.
Bu korkunç bir şey. Eğer CHP –varsa diğer muhalefet– bunu iptal ettirmek için aylarca uğraşmazsa, ortalığı inletmezse çekip gitsin ortalıktan. Ha var ha yoklar! Yüksek yargı için çok çalıştık önlemek için dediler. Çalışmaları nedir bilmiyorum, ama bir gece yarısı geçtiğine, ortalık sütliman olduğuna göre, bence muhalefet, “adamlar çoğunlukta yapacak bir şey yok” düşüncesiyle, derin saygı ve hürmet içinde.. Düzenin böylesine bir tatlısu partisine dönüşmüş gözüküyorlar.

Parlamento ve demokrasi

Hepsi çok efendiler, diyecek söz yok, ama dertlerini bana değil seçmene anlatsınlar. Seçmen, AKP’nin Meclis adındaki araçla iktidarın diktayı kurmasına engel olabilecek bir muhalefet engeli görmüyor artık. Parlamentoculuk oynuyorlar ve “parlamento açık” olduğu, oraya serbestçe girip çıktıkları sürece de demokrasi var ve işliyor sanıyorlar.
Halbuki, nasıl demokrasi, kendi istasyonuna gelince ineceği bir tren idiyse onun için, parlamento da kendine hizmet ettiği sürece bir araç. Hatta, bir takım muhalefet partilerinin orada olması da, bu aracı en etkin kullanabilmenin en “güvenilir” yolu. Adam anayasayı askıya aldı, takmıyor..
Ve iktidar halkı durmadan kazıklayıp duruyor. Hiç bir zaman gerçekleşmeyecek olan, 3,5 saatte İstanbul’dan İzmir’e gideceksiniz, yutturmasıyla, ceplerinden nededeyse beş kuruş çıkmadan devlet bankasından aldıkları krediyle, devlet garantili ödemeyle, harcadıkları 1 milyar doları 1930’lu yıllarda 9 milyarlık kâra dönüştürmenin adı Osmangazi Köprüsü.

Dolsun kasalar

Siyasetin buradan alacağı rantı düşünün. Acaba hangi ortaklıklar kuruldu, iktidarın bir nolu inşaat yapım şirketiyle paylar nasıl bölüşüldü, diye kafa yormayın. Bunu varlığını peşinen kabul edin ve paranın izinin peşine düşür.
Şüphesiz ki bunu yapması gereken, muhalefet. Eğer varolduklarını sanıyorlarsa, işte köprü ve yolları; ve diğer büyük gösterişli inşaatlar.
İnşaatçı iktidarın en büyük siyasi ve mali rant alanı. Kesin ve kısa sürede geri dönüşü olan. 1-3 yılda, kârlar kasalarda. Ne kadar büyük maliyetli işler o kadar büyük rantlar.
TRT zammı ile başladık yazıya.. Bu soygunu nasıl durduracaksınız. İşte size somut ve tam anlamıyla 7’den 70’e 78 milyonun cebini ilgilendiren bir soygun mekanizması.
Bilgisayar, tablet, akıllı cep telefonları.. Bunları kullanmanın ne sınıfı var artık ne yüksel gelir düzeyi. Her yeni doğan çocuk, apartman görevlilerinin bebekleri, kent periferirlerindekiler dahil, gözlerini bunlara açıyor.
Elektrikten TRT denen iktidar borazanına ceplerimizden kesilen zulüm paralarını engelleyemediniz.  Şimdi işte size bir fırsat daha, bunu engelleyin!

Nerede bu TRT?

Geçen gün bir haberde gözüme çarptı. Cumhurbaşkanı nerede TRT diye soruyordu.
TRT bu kadar önemli..
Sadece TRT değil tabii, tüm medya iletişim araçları bir nolu hedefi. Biliyor ki, toplumu ele geçirmenin ana otoyolları arasındadır iletişim organları.
Dün baktım sosyal medyaya, twittera mivitıra karşıyım diyor. Trollerini saldılar ama buraları ele geçiremediler. Geçiremeyecekler de. Tek yapacakları şey, düğmeleri ellerinde, kapattım, yavaşlattım, demek Bunu yapıyorlar arada sırada.
Medya üzerinden halkın kılcal damarlarına kadar salacakları, şakşakçılıktan tutun, yalana ve dolana, olmadı gerçekleri örtbas etmeye kadar haber ve yorum adı altındaki herşey, halkın özgür iradesinin oluşmasını engellemeye yöneliktir.

Benim senin cebinden dönüştürme

TRT baş araç. Ama başka bir görevi daha var: Bir çiftlik durumu. Buradan çevreye, destekçilere, tanıdıklara, parti ve adamlarına, ele geçirmek istediklerine büyük dağıtım yapmak. Bir siyasal ve mali rant alanı.
Demek, yüzmilyonlarca lira daha gerekli dağıtmak için.
Adamlar iktidarlarını, dönüştürme projelerini senin benim halkın cebinden cüzdanından finanse ediyorlar. Tamı tamına böyle, ne fazla ne eksik.
Toplumu dönüştürmenin aracı TRT. Diğerleri tam istim devrede: Yargı, eğitim, iktidarın zorbalık araçları..
4 Temmuz 2016  Pazartesi / Bilim ve Siyaset - Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder