Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

29 Temmuz 2016 Cuma

F. Gülen nasıl bir uçakla Ankara’ya gelirdi ve nereye yerleşirdi?! Air Force One ile bi Beştepe'ye mi?


Önümüzde salt bir “askeri darbe girişimi” ve faili subaylar var. Ama darbe başarılsaydı kimlerin ülkenin başına geçecekti? Bir liste falan? Henüz kamuya yansıyan ciddi bir bilgi yok.
Darbeci subaylar kendiliklerinden kalkışmadılar bu işe.
Bir siyasi, ideolojik sivil yapı darbeyi yönetti. Bu yapının liderinin Pensilvanya’da bir çiftlikte ikamet ettiği biliniyor.
Türkiye’den sürü sepet gazeteci, subay, iş adamı siyasetçi vb soluğu sürekli olarak bu çiftlik - karargahta aldı. (Artık lanetli yer!) Neden sıra sıra sürü sepet taşındı çiftliğe?
Çünkü orası bir siyasi güç merkezine dönüşmüştü.
Türkiye’de ciddi bir iktidar alternatifi haline dönüşmüş bir siyasi karargah!
Okuldan yetiştirilmiş, beynini esir vermiş doğrudan müritleri şakirtleri değil konu.

Siyasi iktidar karargahı

Koca koca iş adamları... koca koca siyasiler.. koca koca kılıklı gazeteci-yazarlar, Gülen’in nur yüzünü şu yalan dünyanın günışığında bir görelim diye mi sıraya giriyorlardı!
Şüphesiz ki hayır (aralarında böyle düşünen bazı aptallar olabilir.)
Bir ciddi iktidar seçeneğiyle ilişki kuruyorlardı. Yabana atmayın, kimine göre dünya çapında 100 milyar, kimine göre 25-50 milyar dolarlık bir varlığı yöneten bir imparatorluğun merkezi orası.
Ve yeryüzü için bir ikbal kapısı! (Tabii ki müritler için de cennetin kapısı!)

Milyarların satın aldığı

Gazeteci-yazarları çok iyi ücretlerle besleyen devasa bir medya ve iletişim imparatorluğunu yönetiyor, büyük finans kuruluşlarına sahip, kârlı büyük şirketleri kendine bağlamış, sadece paranın gücünün öttüğü Amerikan siyasi ve akademik vb çevrelerini durmadan yemleyen ve bu yollarla karargahı üzerine muazzam bir koruyucu şemsiye ve dokunulmazlık zırhı kuran bir lider ve şürekası..
Üstüne üstlük, Amerikan iktidarının siyasetinin, Türkiye’de “siyasi iktidar alternatifi” konumu kabul edilen, zerre sevilmeyen RTE’nin yerine bir seçenek olarak desteklenen bir güç.

Büyük çevre alkışlayacaktı

Ne dedik? Ordu’daki örgütünü feda etti bu karargah. Son Kale’sini. Darbe zamanlıymış zamansızmış, böyle aptallık olur muymuş.. gibi tartışmalar zırvalık. Onlara göre tam zamanında harekete geçtiler.
Darbecilerin Fetocu olduklarına ve Feto adına, emir kumandası altında hareket ettiklerine, zerre şüphem yok. Burası “polisiye olay yeri inceleme” değil. Genel anlamda 2007’den bu yana, özel olarak da 2009’den sonra siyasi gözlem altında incelediğim F.Gülen / RTE-AKP iktidar ilişkisinin vardığı son duraktır darbe girişimi.
Kaybettiler.
Ama bunların başarısına son ana kadar bel bağlayan büyük bir çevreyi hiç unutmayın. Şu veya bu nedenle. Bu çevre genellikle de Silivri kumpaslarında onların yanındaydı..
Mesela düne kadar tüm Balyoz ve Ergenekon davalarında haksızlıklara çanak tutan, bu düzmece davalar Yargıtay’dan dönmeye başlayınca ancak “dönen” bir anlı-şanlı yazar, darbe girişiminden sonraki ayan beyanlık karşısında da artık “evet bu artık kesindir” diye yazabilmiştir.

Siyasi karargah nerede?

Elimizde darbeci subaylar var. Peki siyasi karargah? Ülkeyi, hükümeti, devleti, tüm kurum ve kuruluşları kimler devralacaktı?
Darbeye girişen, bunları da tepeden tırnağa hazırlar.
Bir yerlerde de yazılıdır. Ama Bond’un 007 filmlerinden bildiğimiz, görev başarısız olunca tüm isimler, şemalar, görev ve talimatlar, kendini yok etmiş olabilir.
Bu listelerin Türkiye’de olduğunu düşünmeyin. Karargah bu kadar aptalsa çok gülerim.
Darbeci subayların da çok kısmi bilgilere sahip fedailer olduğunu varsayın.

Air Force One ile mi, Beştepe mi?

Ama darbenin Türkiye’de siyasi kanadı yok mu. Şüphesiz var. Türkiye’de meydanlarda savaşanlar da fedailerdir.
Başarılsaydı, onların pek çoğunu kilit yerlerde ülkeyi yönetiyor görebilecektik! (Gel de filmin göremediğimiz ikinci yarısında neler olabileceğini merak etmeJ!)
Şüpheniz olmasın ki, darbe yerleşseydi, takip eden günlerde F. Gülen karargahını Ankara’ya taşıyacaktı..
Air Force One ile mi, bilemiyorum?

Nereye yerleşirdi? 
Kaçak Saray’a mı yoksa Çankaya’ya mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder