Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

19 Ekim 2015 Pazartesi

Türkiye’de kaç onbin IŞİD’çi- cihatçı var?


Soruya damardan girelim: Konya’da milli maç öncesi saygı duruşunu "Ya Allah Bismillah Allahuekber" çığırışlarıyla protesto/sabote eden yüzlerce veya binlerce kişi IŞİD’çi mi? Bilemem. Bu sorunun yanıtı için, bu güruhun mesela IŞİD’in kanlı savaşının, bombacılarının destekçisi olup olmadıklarındadır. Ankara’da alçakça düzenlenen katliama destek verenlere de bakılacak olursa, IŞİD’ci inanışın-düşüncenin ülkemizde önemli bir kitlesel tabanı var demektir.
Evet, şüphesiz ki var!
Peki, kaç bin IŞİD sempatizanı, kitlesi, var? Evet soru ortada, bir düşünün bakalım.
IŞİD’çi kim? IŞİD’çi, Suriye, Irak ve diğer bazı “müslüman” ülkelerde kafa keserek, kadınları köle yaparak köktendinci ideolojilerine uygun “islami düzen” kurmaya kalkışanlar.. IŞİD’çi, bu amaçla elde silah örgütlü savaşanlar. Sünnilerin köktendinci bir kolu.

İslamcı yönetim, cihatçılığı yaratır
Sünni kolda, Suudilerden tutun, bugün milyarları çevirdiği için devlet gibi gözüken, ama para suyunu çekince yarın yok olacak olan mesela Katar gibi köle düzenli ülkeler var. Ankara’yı yönetenler de Sünni, hangi düzenin sünnicileri, epey tartışmalı. Dinsel söylemi merkezi yönetimin temeline oturttukları için, köktendinciliği de körüklüyorlar.
Bu sosyolojik bir durumdur. Siyasi dinsel söylemi Türkiye çapında ve üstelik temel eğitim aracı olarak da yayarsanız, oradan mutlaka daha köktenci ideolojik savaş akımları çıkar. Silahı size de doğrulturlar. Günümüzün “islamcı” gerçeği budur.
Üstelik, yanlış ve berbat Suriye politikanız sonucu olarak da ortaya çıkan çatışmada, IŞİD’çi, Nusra’cı ve bilmemneci cihat örgütleri ile, dirsek temasının da ötesinde fiilen “müttefik” uygulamalarını ve silah vb desteklerini devreye sokarsanız, resmen ülkede cihatçılık zeminini genişletirsiniz. Bakın, yaratırsınız demiyorum, çünkü bu zemin zaten küçük grupların ideolojileri olarak, İslamcı partilerin ruhlarında şu veya bu ölçekte var. Şimdi ise, bu İslamcı iktidar zamanında cihatçı ideolojik savaş zemini hızla yaygınlaştı.

Türkiye canlı bomba depoları
Saray ile bütünleşik AKP iktidarı ve yönettiği devlet aygıtı, 3-4 yıldır, cihatçı örgütlerle büyük bir hoşgörü içindedir. Kemal Göktaş bu siyasi gelişmeleri toparlayıp yazdı. Ülkemizde resmen her türlü faaliyet gösteriyorlar. İktidarın, hadi koruması demiyelim, ama göz yumması, beslemesi, Türkiye’yi onlara Suriye’deki savaşlarına bir hinterland – savaş cephesinin arka lojistik destek ülkesi– olarak kullanılmasına izin vermesinin sonuçlarını yaşıyoruz.
IŞİD propagandaları açık şekilde yapıldı. Ortalık yerde özel kıyafetlerle gösterileri-kutlamaları seyredildi. Resmen Türkiye sorumluları ortalıkta dolaştı. Ankara, İstanbul, Adıyaman, Gaziantep, Antakya ve daha pek çok yerde örgütlenme, adam toplama faaliyetleri göz önünde gerçekleşti. Acıklı öyküleri okuduk. Göğün altında hiç bir gizli olay yoktu! Ama iktidar, bütün kurumlarıyla, bu durumu seyretti.
Türkiye IŞİD’in, cihatçıların canlı bomba deposu... İktidarın bu teşviklerinin vardığı noktaya bakın. Davutoğlu: eylemde bulunmadığı sürece bir canlı bombacıyı hukuken tutuklayamayız!

Canlı bombalara bu hoşgörü neden?
Yani önce şöyle bir katliam yapsın! Hayır sonra da tutuklayamazsınız, çünkü bunlar kendilerini de yok ediyor! Bin bir bahane ile her şeyi tutukluyor yasaklıyorsunuz da, bu canlı bombalara olan hoşgörünüzün kaynağı nedir?
İşte dünkü Fırat Kozok’un haberi çok net, Ankara katliamının sorumluları, izlenmiş, polis ve savcılık kayıtlarına geçmiş, telefonları dinlenmiş, adam hadi ben Allah’a koşuyorum eyvallah demiş... Üstelik canlı bomba listelerinde.
Sorumuza dönelim... Kaç on bin, cihada katılacak kişi var ülkemizde?
Orta Doğu ile birlikte Türkiye haritası üzerinde yeni sınır çizimleri yapılırken, içeride kopacak büyük kargaşalıkta, bu ülkede cihatçı-köktendinci bir devlet kurmak için harekete geçecek, savaşacak, silahlı kaç on bin cihatçı var?
Yanıtı merak eden var mı?

 18 Ekim 2005 Pazar / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder