Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Yine Bakan Bayraktar ve "Bu ülkeden buluş çıkmaz üzerine"


BU KEZ DOĞRUDAN BAYRAKTAR’A HİTABEN

Yine Erdoğan Bayraktar ve 
“Bu Ülkeden Buluş Çıkmaz” Görüşü Üzerine


 Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, “bu topraklardan ara eleman çıkar, buluşçu çıkmaz” sözlerine bir düzeltme yapmış. Tabii yine suçlu basın, sözlerini çarpıtmış.. Politikacılar genellikle böyle... Bayraktar, müslümanlığın kalkınmanın ve buluşların önünde engel olmadığını, Türkiye’nin içinde bulunduğu çalkantılı coğrafyada, kalkınmayı sağlayacak yeni buluşlar yapmanın zorluklarını vurgulamak istemiş.  
Yeri gelmişken ve Gündem’e konuk olmuşken Bayraktar’dan iki şey isteyeceğim:
1) Doğayı, kentleri mahvedecek hiç bir karara imza atmayın. Ordunun size terkettiği yeşil alanlara bile hemen apartmanlar dikiyorsunuz, hiç mi içiniz cız etmiyor? Bütün bu yapılaşmaların büyük günahının, Erdoğan’ın uygulayıcısı olarak sizin üzerinizde kalacağını unutmayın. İyi anılmayacaksınız. TOKİ denen ceberrut kuruluşun apartmanlarıyla insanlığı, insanı, canlı denen varlıkları ezip yoketmesine artık bir yerde dur deyin...
 2) Bu ülkeden buluşçu çıkması için mücadele edin. Sonuna kadar. Buluşçuluk, ancak bilimi tamamen özgür kılmakla olur. Bunu görmelisiniz. “Aman şu konu bizim dinimize aykırı gözüküyor; ama şu adam dinden imandan değil; aman on paralık olsun da dinden imandan ve bizden olsun adamlar”, derseniz, bu ülkenin gelişmesine, buluşçuluğuna hizmet etmezseniz.. Tam tersine, ülkenin yabancı boyunduruğunda kalmasının fiilen uygulayıcılarından olursunuz.. Buluşçu çıkmasını istemeyen en büyüklerden biri olursunuz..  
Bize bilim değil teknolojisi lazım” derseniz çoook yanılırsınız. Bilim olmadan, gerçek ve yüksek nitelikli bilimcilerin önünü açmazsanız, bu ülke buluşçular barınamayacağı ve onları kovalamış olacağınız için buluşçu çıkmaz. Teknoloji icad edilmez.. O istemediğiniz, önünü kestiğiniz adamlar, ABD’ye AB’ye, şimdi de belki de Çin’e kaçarlar. Böylece “yabancılara” hizmet etmiş olursunuz, bizzat.. Zaten hükümetinizin politikası bu yönde!
3) Milliyetçilikten bahsediyorsunuz, en büyük milliyetçilik, beyinsel dehaların gelişmesine, ülkeden kaçmamasına, onlara özgür alanlar yaratılmasına hizmet etmektir, çağımızda.. Bunu anlamalısınız.. Hükümetiniz ise, Türkiyenin en seçkin bilim insanlarından bir kısmını çatısı altına toplamış TÜBA’yı darmaduman etti.. Neymiş? Onlar evrimi savunuyormuş, dindar değilmiş, dindiz imansızmış. Sizden, cemaatinizden değilmiş.. Size ne, ne olduklarından, insanlar bu ülkeye hizmet etmek istiyorlar, sizler ise onların boyunlarını vuruyorsunuz.. Bu mu milliyetçiliğiniz!
4) Neden en iyiler dışarıya kaçıyor, neden dışarıya kaçan bu en iyiler oralarda büyük buluşlar yapıyor.. Hiç düşündünüz mü? Lütfen düşünün... Sonra milliyetçilik anlayışınızla karşılaştırın.. Benim ulusalcılık derken söylemek istediğimiz, işte tam da budur..
5) Lütfen bugün beşinci sayfamızdaki bilge yazarımız Doğan Kuban hocanın makalesini sonuna kadar ve altlarını çizerek okuyun. Kuban bir daha gelmeyecek bu ülkeye! Okumakla kalmayın, Bakanlar Kurulu’na götürün ve orada tartışın. Olmazsa tek tek bakanlarınıza, danışmanlarınıza, arkadaşlarınıza, çevrenize, bakanlığınıza salık verin, okuyup tartışmaları için.. 
Ama bu da yetmez: Yazıyla hemfikirseniz (aksini düşünmek bile istemem, çünkü milliyetçiyim diyorsunuz!), lütfen gereğinin yapılması için çalışın, hayatınızın temel politika mücadelesine dönüştürün bu ana fikri.. Bu ülkeye en büyük hizmet etmiş olursunuz.. Ve baştacı edilirsiniz..
6) Merak ediyorum:  Bu ülkeden iyi ara eleman çıkar, biçimindeki görüşler, acaba Bakanlar Kurulunda veya bakan arkadaşlarınız veya size danışmanlık yapanlar arasında mı konuşuluyor.. Temel inanç bu mu.. 11 yıllık iktidarınız süresince, “yahu TÜBİTAK’a destek veriyoruz, ama ciddi bir buluş ve buluşcu çıkmadı” biçiminde bir yargınız mı oluştu da bu sözlere prim veriyorsunuz.. Eğer öyleyse, bu ülkeden buluşçu çıkması için, orta ve uzun vadede, neler yap(a)madığınızı düşünün.. Bir liste yapın mesela..
***
Sayın Bayraktar, bizi izleyin, önyargılarınızı atın, bu derginin yazarları, yayınları, bahsettiğiniz “milliyetçiliğe” en iyi hizmeti veriyorlar! Çağımızda milliyetçiliğin ırk ile, din ile zerre kadar ilgisi yoktur! Bizim dilimizde bunun adı yurdunu, ülkesini, insanını sevmek ve insani değerlerin ve ülke refahının hızla yükselmesine hizmet etmektir.. 
Yani Ulusalcılıktır
Sizin düşüncelerinizde ulusalcılık denince kimbilir neler dolaşıyordur.. tıpkı bazı uçuk solcular veya kendini solcu sananlar gibi!
***
Gelecek Cuma yeniden buluşmak dileğiyle..
--Gündem, CBT Sayı 1378, 16 Ağustos 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder