Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

22 Temmuz 2012 Pazar

İlk Çöküş, Gerisi Var, Başbakan'ın “İhanet Çetesi” dediği davaya Beraat


Atabeyler Çetesi” davasını anımsayan var mı? 6 yıl kadar önce, yani 2 Haziran 2006’da “Başbakan Erdoğan’a Suikast hazırlığı manşetleriyle uşak gazetelere servis edilen dava, Ergenekon, Balyoz, Odatv, Andıç vb.. yani tüm Ergenekon davalarının ilk provası ve hazırlığı oldu..
Bu dava da sözde bir “elektronik mektup”la ihbarla başladı. Genel Kurmayı “basacak” ve bütün orduyu ve muhalifleri ve sivilleri esir alacak sonraki davaların ilk yoklamasıydı! Erdoğan’a ve Zapsu’ya suikast hazırlığı zırvaları ile  “TC hükümetinin görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs”den dava açıldı.
Ne yorumlar yapıldı, planı hazırlayanların ortağı olan gazete ve TV köşelerinde.. İktidar ne demeçler verdi.. Başbakan bizzat “İhanet çetesi” adını kullandı! Birileri, kimlerin o dönemde köşelerinde yazdıkları ile sanıkları nasıl idam ettiklerini araştırıp yazmalı..
Acaba doğru mu suçlamalar diye merak etmek yoktur bizde! Türk milletini öldüren ve süründüren meraksızlık özelliğine ve “eee dava açtıklarına göre demek ki... ateş olmayan yerden duman çıkmaz..” benzeri on para etmez inançlara güvenen tezgahçılar, bu ilk deneyimlerini sonra geliştirerek daha büyük tezgahlara imza attılar!
***
İçlerinde asker, polis ve sivillerin bulunduğu Atabeyler Grubu, darbe, suikast vb den beraat etti. Askeri malzeme, ruhsatsız silah bulundurmaktan bazıları mahkum oldu. Kimisi ordudan atıldı, hayatı karardı; kimisi itibarını kaybetti..
Atabeyler davası aslında daha ilk yılında, 2007’de çökmüştü! Savcı, o yıl esas hakkında mütaalasını vermiş ve sanıkların isnat edilen suçu işlediklerine ilişkin bir kanıt bulunamadığını belirtmişti.. Düşünün: 2007’de, yani bir yıl içinde dava neredeyse bitme noktasına geliyor, ama 5 yıl daha sürüncemede kalıyor ve karar yeni açıklanıyor!
Buna da şükür diyecekseniz, bu “şükrün” de davanın Özel Yetkili Mahkemede değil normal ağır ceza mahkemesinde görülmesine borçlu olduğunu mu söyleyelim! Özel yetkili olsaydı, Atabeyler Grubu da İstanbul’a nakledilir, Ergenekon’a bağlanır ve Silivrinin “yedi demirkapısı” ardında süründürülürdü!
Geriye doğru bakıyorum da, haberlerinde nesnel olmaya çalışan T-24 internet gazetesi bile, “23.12.2009” tarihinde mahkeme ile ilgili haberini şöyle vermiş: “Savcı Atabeyler Grubu soruşturmasının genişletilmesini istedi. Dört üyesi de asker olan Atabeyler Grubu'nun Başbakan Erdoğan, Cüneyt Zapsu ve Murat Aksu'ya suikast planladığı ortaya çıkarılmıştı.”
***
Yunus Harputlu adlı birisi “ben ihbar ettim, diye ortaya çıkmış, Yeni Şafak’ta manşete çıkmış, Meclis Araştırma Komisyonuna bir ifade vermiş! Bu arada, Atabeyler Grubu’nun, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli benzeri isim taşıyan pek çok gruptan biri olduğu anlaşılmıştı! 
Danıştay davası müebbet mahkumu Osman Yıldırım isimli bombacıya “sözde” itiraf mektubu yazdırılmış ve ona “Ergenekon, Cumhuriyet Gazetesi’ne eylem yapma işini bana verdi. Danıştay suikastı işini Alparslan Arslan, Ayhan Parlak, Aykut Mete Şükre"ye verdi. Başbakan"a suikast işini de Atabeyler’e verdi,” bile dedirtilmişti!
Bugün gazetesinde o zaman Lale Sarıibrahimoğlu, 2 Haziran 2006’da, “Atabeyler çetesinin Kuzey Irak’ta henüz tespit edilemeyen gruplarla yakın bağlantısı olduğunu da gösteriyor” diyecek ve “yeni gözaltılar bekleniyor” haberini verecekti! Yine kullanılan medya “Atabeylerin kendi aralarında haberleşme şifrelerinin çözüldüğünü” duyuracaktı! 
Hükümet medyasında, Erdoğan’a yapılan suikast planlarını okuyacaktık!
İstanbul Emniyet eski Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer şöyle diyecekti:
Atabeyler operasyonu var ya, o olay Başbakan’a yönelik dört dörtlük bir suikast girişimi… Ele geçirdiğimiz mühimmat ve planlar, Başbakana nerede nasıl saldırılacağını gösteriyordu. Çok netti.”
Şimdi diyorum ki, kim Atabeyler davası ile ilgili kasıtlı yorum ve gazetecilik etiğine aykırı haber yaptıysa ve 11 kişinin itibarıyla, ailesiyle, varlığıyla oynadıysa, bugün kalkıp özür dilemelidir!..
Başbakan da “İhanet Çetesi” suçlaması konusunda özür dilemeli!
***
Bu ilk çöküştür. Cemaat+RTE’nin (iktidarın) siyasi sorumluluğunda düzenlenen bütün tezgahlar eninde sonunda bir bir çökecektir!
Bu tezgahlarda rol alan figüranlar da çökeceklerdir..
Olan, yargılanan insanların hayatlarına, ailelerine, mesleklerine, itibarlarına olacaktır..
Aslında tamamen Türkiye’nin devşirilmesi gibi büyük siyasal ve sosyal projenin uygulamalarıdır bu davalar!.. RTE’nin günümüz padişahlığına uygun, günümüz kılıfına uydurulmuş bir ülke yaratmanın icraatı içindeyiz.. En büyük süsü, cilası, gözboyaması rda, en büyük, süslü, VİP’le, otoparklı camiler yapmaktır..
Ama sonuçları kişiseldir oluyor davaların.. insanları süründürüyorlar.. En son eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün tutuklanması gibi! Gürüz’ün tutuklanması, tamamen dinci-kinci siyasetin işbaşında olduğunu göstermektedir!
Tıpkı Havelsan Genel Müdürü Faruk Yarman gibi!
Hey Cemaat, Yarman’ı da neden içeride tutuyorsunuz? İcraatlarınızla, hukuk- adalet duygunuzla, tuttuğunuz oruç örtüşüyor mu? Yoksa Allahtan da mı korkunuz yok!?
Açın Silivri’nin kapılarını da, oruçlarınız kabul olunsun!..
---22 Temmuz 2012 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder