Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

3 Mayıs 2016 Salı

Siyasal İslamcı zulüm altında yaşıyoruz, siz övgü düzün

Bugün 1 Mayıs, emekçinin dayanışma günü. Kutlu olsun. Bayramı bir kez daha siyasal İslamcı bir zulüm altında kutlayacağız. Neden öyle diyorum? Sadece, emekçinin Taksim’de kutlama isteği, şiddetle engellendiği için değil. Evet 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanamaması, bir zulümdür. Çünkü ciddi bir gerekçesi yoktur. Keyfidir. Salt paşa gönülleri öyle istediği için. Gezi Parkı yenilgisinin intikamı. Yasaklamanın yasal ve anayasal hiç bir dayanağı yoktur..
Şüphesiz ki Anayasa ve yasaların keyfe keder uygulaması da başka bir siyasal İslamcı zulümdür. 

Boş Laiklik tartışması

Millet sanıyor ki, laik lafının Anayasa’da kalmasıyla ülke laik kalacaktır. Bugün laiklik rafta tozlanmıştır. İslami dinci Meclis Başkanı’nın sinirine dokunan, bu kavramın tozlu da olsa rafta kalmasınadır. Onu oradan alıp çöpe atma niyetini, diğerleri şimdilik aptalca buluyor. Eğer tamamen kendiliğinden, Cumhurbaşkanı Vekili “pür şeriatçı” olarak, laikliği kaldıralım Kuran’ı Allah’ı devletin yasası olarak anayasaya koyalım dediyse, siyaset bilmediğindendir.
RTE neden kaldıralım ki, bir sorun mu var, bizler zaten laik değiliz, her şeyi yapıyoruz, biçiminde konuştu. Tabii ki laik kesimden büyük alkışlar! Cumhurbaşkanı ne yaptığını biliyor.
Kendisine hiç bir zararı dokunmayan, engel çıkarmayantersine büyük bir koruma sağlayan ve alkış getiren bir kavramı, şimdi düşünüyorum da, neden kaldırıp atsın? Atılacaksa, ya zamanı gelir atılır, veya laf olsun diye orada hep durur. Biz de kalkıp deriz ki, kardeşim laiklik anayasada var, görmüyor musun, daha ne istiyorsun!?

Laiklik ile toplumsal mühendislik

Laiklik bir “genel şapka”dır onlar için. Demokrasi treni gibi. O şapka altında her türlü toplumsal mühendisliği yapma özgürlüğüne sahipsin. Kimse sana “şeriatçı” demez. Her türlü zulmü uygularsın, toplumun yapısını dinci ideolojin doğrultusunda değiştirirsin.
İslami cepheden kendini laik tarafa atmış ve bu tarafın nimetlerinden bol bol yararlananlar, türban yok-baskı yok, İslamcılık alabildiğine yürürlükteyken, hakimden doktora kadar, türbanlıdan bakana kadar tümü “laik şapka” altında aynı zamanda her türlü siyasal İslamcı icraatini sürdürürken, kardeşim nereden çıktı şu laikliği anayasadan atmak, aman bu dini ceberrutluk olur... diye “tarafsız tarafsız” yazıp çiziyor. 
İslami zulmü gören yok. Şeriatçı otoriter zulüm, Türkiye koşullarına özgü, kurbağanın suda pişirilmesi gibi, adım adım iktidarın siyasal gücüyle uygulamaya konduğunu görmüyor.

Gazeteciliği kim bitirdi?

Toplum mühendisliği sadece “Kemalist laikçi zorbaların uygulaması” olarak kafasına kazınmıştır.
Bugün yaşanan, toplumsal mühendisliğin bugüne kadar görülmemiş uygulamasıdır.
Lidere biad etmeyen kim varsa, kim eleştiriyorsa, devletin tüm olanakları seferber edilerek bir boyun eğdirme politikası yürürlüktedir.
Kör müsünüz! Ülkede gazeteciliğin dibine kibrit suyu ektiler.. Ne adına bu? Medyaya yıllardır uygulanmakta olan, ve şimdi gemi azıya alan zulmün adı ne? Liberal veya muhafazakar demokrat zulüm mü, yoksa siyasal İslami rejim kurmanın politikası gereği zulüm mü?

Alevilerin defterini kim dürüyor?

14 yıldır Alevi paketleri palavraları altında, pratikte Alevi işadamlarına mümkünse hiç bir ihale vermeme politikasının adı ne? İktidarın kendi adamlarını koruma amaçlı sıradan politikası mı, yokta Sünni zulmün Alevileri maddi olarak da mülksüzleştirme ve giderek yok etme bilinçli politikası mı.. Devlete memur alınırken Alevilere özel uygulamalar, Alevi köylülerine cami yaptırmalar, Sünni diyanetçi reisin Aleviliği dini bir statüde görmeyişi..
Bütün bunlar hangi ideolojik zulmün yansımaları, Faşizm? Muhafazakar demokrat? Siyasal İslami ideolojinin zulmü? Seçenekleri işaretleyin.

Okulları yok etme, ne adına?

İnsanların okullarını imam hatibe çevirme, mahallelerde neredeyse normal okul bırakmama uygulaması, sizin kafanızda hangi zulmün tezahürüdür, anlatır mısınız?
Türkiye, uydurma “laik şapka” altında, her geçen gün derecesi yükseltilerek, tam bir Siyasal İslamcı zulmün cenderesinde yaşıyor.
Masal anlatın, biz “iyi şeyleri de yazıyoruz” diye fotoğrafın tamını görmeyin, tarafsızlık cambazlığı yapın....

Bak, emekçiler Taksim’e çıkabiliyor mu?
1 Mayıs Pazar / Bilim ve Siyaset - Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder