Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

27 Mart 2011 Pazar

Sağlık Çalışanları’ndan Güçlü bir Tepki



İtirazları yabana atılır gibi değildi! “Medyadan biri”ni bulunca eleştirileri arka arkaya geldi! Onlara sadece “mesajınızı aldım” diyebildim.. Çok naziktiler!.. Önceki Cuma günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında “Türkiye’de Siyaset ve Bilim” başlıklı konuşmaya davetliydim. Eleştiriler, soru yanıt kısmında geldi. Şöyle diyorlardı:
“13 Mart’ta Türk Tabipler Birliği ve 16 sağlık örgütü “Çok Ses Tek Yürek” Mitingi Ankara’da gerçekleştirildi… Aynı gün ise Basına Özgürlük Platformu’nun mitingi İstanbul’da. Dolayısıyla bizim çok önem verdiğimiz Ankara mitingi gölgede kaldı, medyada fazla yer bulmadı ve sesimizi yeterince duyuramadık. Neden basın kuruluşları bizimle aynı gün gösterisini düzenledi?”
Herhalde “herkes kendi meselesine odaklanmıştı” demek gerekir.. Ama 30 bin kadar sağlık çalışanı, öğrencisi, uzmanı, profesörü, doçenti, yardımcı doçenti, sağlık işçisinin Ankara’daki görkemli gösterisi, sağlık ve tıp alanında yaşanılanlara güçlü bir yanıttı. Büyük kentlerden yüzlerce otobüs Ankara’ya taşıdı sağlık çalışanlarını.. İktidarın, tarafların hiç görüşünü almadan, kendine oy getirecek bütün düzenlemelerine ve tek yanlı yaptırımlarına karşı güçlü bir ses Ankara’da yankılandı! Önemli olan hem üniversite hem hastane çalışanlarının kararlılıklarını göstermesi ve bunu sürdürmesidir.

İSTANBUL VE TARİHE ÇANAK ÇÖMLEK BAKIŞI
Başbakan’ın, Marmaray Projesini, inşa sırasında ortaya çıkan bazı “çanak-çömlek”lerin geciktirdiği biçimindeki suçlaması, büyük bir “kültür talihsizliği”dir!.. Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanlığı yapmıştır üstelik! İstanbul bütünüyle bir “çanak çömlek”tir! Yani tarihtir, uygarlıktır! 350 yıllık bir geçmişe sahiptir! Avrupa’nın en eski kentidir, görkemlidir bu nedenle!
Marmaray kazılarında bulunanlar, Başbakana göre “çanak çömlek”ler, kentin tarihini hem değiştirmiş hem de zenginleştirmiştir! Belediye Başkanlığı yapmış ama bunun bilincine varamamış bir Başbakanımızın olması üzücüdür!
Yok mu danışmanları arasında Başbakan’ı ayrıntılı bigilendirecek birileri! Yoksa onların hepsi “polemik metinleri” yazmaktan başlarını kaşıyacak zaman mı bulamıyorlar?
Arkeolog Nezih Başgelen Marmaray kazılarının kente ve Türkiye’ye neler kazandırdığının envanterini çıkarttı!
Bu metnin ülkeyi yönetenlere iletilmesi ricasıyla..

JAPONYA: BİLANÇO AZAP VERİCİ
Japonya’nın deprem ve tsunami bilançosu: 20 bine yakın insan kaybı acısı ve 250 milyar dolar kadar yeniden inşa masrafı! Tsunami, bütün Japonya’yı mahvetti!
Geride, hem Japonya hem de bütün dünya için sonuçlarının ne olacağını kestiremediğimiz nükleer santrallar kaldı!
Aykut Göker, nükleer santralların elektrik işlerini yöneten Tepko şirketini ve bu şirketin nükleer santrala ilişkin yanlışlarını ve hatalarını yazıyor.. Biliyorsunuz, soğutma sistemlerinin tamamen devre dışı kalmasına neden, esas olarak, elektrik sisteminin çöp olması!
Sonuç: Elektrik yönetimi, özel sektöre bırakılamayacak kadar önemli!
Ana yazımız ise, nükleer santralları soru yanıtlarla herkesin anlayabileceği bir dille ele alıyor...
İyi okumalar...
--25 Mart, 2011, CBT gündem, sayı 1243

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder