Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

12 Nisan 2013 Cuma

Çevreyi Vurup Yıkan RTE Şimdi de Çevreci Rolünde



Arkadaşlar, danışmanlarımız arasında çevreci kimse var değil mi, şu Birleşmiş Milletler Orman Forumu’nun açılışı için yapacağım bir çevreci, iklimci, doğayı koruyucu mükemmel bir konuşma hazırlasınlar..” Tam böyle mi oldu bilmiyorum, ama yaptığı konuşmayı Ömer Madra mı hazırladı diye sormadım değil kendime! O kadar yani! Allah allah, iklimden girdi, hayvan kürkü giymenin vicdansızlığından çıktı! Yediğimiz çukulatınn üretim sırasında nehirleri zehirliyorsa eğer, dedi; büyük kızılderili reisinin ünlü manifestosundan bölüm okudu; “hızla büyüme karşısında  akarsularımız göllerimiz kuruyor ormanlarımız tehdit altına giriyor ve eko sistem bozuluyor..” dedi babam dedi!
Böyle sözler duymak tabii ki iyi, hele her türlü kıyımın tavan yaptığı, yönettiği Türkiye gibi bir ülke liderinden! Karadeniz niye ayağa kalkmıştı, biber gazından şehit veren, akarsularımızı istiyoruz diyen jandarmanın dağıttığı köylüler yoksa başka bir ülkeye mi aitti? Emek sineması yıkımı bir kent katliamı ve belleğini yok etme değil miydi! 
Güzelim Çamlıca’nın tepesine cami kondurarak güç gösterisi yapan, Taksim Parkını yoketmeye soyunan ve hiç kimseyi dinlemeyen kimdi ayol?! Kazdağları’nda, Çaldağı’nda (fotoğraf) maden uğruna büyük orman katliamlarına izin veren, babamın hükümetiydi, yerel halkın büyük direnişine rağmen! 
Türkiye'de sulak alan kaldı mı, kurutulmaktan kendini kurtarmış?
Neyse, yaptığı konuşmayı kendi dinlemiştir umarım. 
Kulaklarında bir şey kaldıysa, o da bir şeydir, anımsatır dururuz!
--11 Nisan 2013/ Bilim ve Siyaset, Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder