Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

10 Aralık 2014 Çarşamba

Bırakın Osmanlıca Palavralarını: Şunlara Yanıt Verin..

Elinin altında tuttuğu milletin hazinesinden, bir çırpıda, hiç acımaksızın millete ve yoksul halka, 2 milyardan fazla parayı Kaçak/ Saray’ına ve dünyanın en pahalı uçaklarından birine harcamayı kendine hak gören “Sahip”, ısrarla buyurdu: “Bu eskimez Türkçe olan Osmanlıca ile gerçekleri öğreneceğiz..
Hangi “gerçekleri”? Padişahların kardeş çocuklarını, kardeşlerini bir çırpıda nasıl öldürdüklerini mi? Bunları biliyoruz..
Osmanlının, zerre kadar bilim, bilimsel düşünce, felsefe, teknoloji, aydınlanma, rönesans ile ilgilenmediğini mi öğreneceğiz. Bunları da biliyoruz..
Yoksa, üçüncü köprüye adını verdiğiniz ve hayran olduğunuz Yavuz Sultan Selim’in Anadolu’da onbinlerce Aleviyi nasıl katlettiğinizi mi öğreneceksiniz.. Hayır bunları da biliyoruz. Üstelik takipçiliğini üstlendiğiniz YSS adına büyük bir özür borçlusunuz öncelikle.. Aleviler, sünni Başbakanla bir araya geldiklerinde bunu niye istemezler?! Ha bi cesaret!

OSMANLIDA YÜZDE 1, AVRUPA’DA YÜZDE 50 ÜZERİ
Neyin öğreneceksiniz? 
Osmanlı’nın Matbaayı 300 yıl boyunca müslüman ve Türkçe konuşan milletine yasak ettiği gerçeğini mi yeniden keşfedeceksiniz... 1800’lerde Osmanlı’da okuma yazma bilenlerin sayısının ortalama yüzde 1 civarında olduğunu mu? (Yüzde 1 de ben ekliyorum, hatta yüzde 2 daha!)
1800’lerin ortalarında yetişkinler arasında okur yazar oranı’nı Osmanlı arşivlerinde bulamazsınız. Biz yazalım:
“Almanya, Hollanda, İsviçre ve İskandinavya’da % 70’in,
“İngiltere, Fransa, Avusturya ve Belçika’da ise % 50’nin üzerinde..
“Japonya’da erkekler arasında yüzde 45, kadınlarda yüzde 17!”
Yukarıdaki kıyaslamalar bile Osmanlı’nın nasıl battığını bize gösteriyor.. Yoksa siz Osmanlı’nın aslında batmadığını mı keşfedeceksiniz? Tıpkı ABD’yi ve dünyanın yuvarlak olduğunu müslümanların keşfettiğini “bulduğunuz” gibi.. Bunlar hangi Osmanlı gizli arşivlerinde var? Söyleyin de biz de bakalım.. Osmanlıca bilenlerimiz çok..
Hangi “gerçeği keşfedecek” o “ayakta alimleriniz”?
Evet, müslümanın bir “yitik ilmi” var. 1300’lerden itibaren..700 yıldır! Arap dünyasında, Endülüs’te parlayan bu yıldızların, Osmanlı arşivlerinde izine bile rastlayamazsınız.. Osmanlı bunlardan büyük olasılıkla haberdar bile değildi. Zaten 700 yıldır İslam dünyasında da yoklar..
Osmanlı bundan battı, İslam dünyasının sürünmesi, birbirini yemesi, parçalanması, köktendinciliğe gömülmesinin nedeni de bundandır. Amerikan ve Batı emperyalizminin boyunduruğuna girmesi de.. Yani Beyefendi, “yitik ilmin” Osmanlıcada izi yok. Vallahi billahi yok. İsterseniz Fuat Sezgin’e sorun.. Kitapları rafımda, arıyorum, Osmanlı bulamıyorum!

ŞU BAŞARISIZLIKLARIN HESABINI VERİN
Bırakın geçmişi! Milleti geçmişin olmayan palavralarıyla aldatmayı, uyutmayı.. Bugün milletin içinde bulunduğu şu bilimsizlik-bilgisizlik durumunu izah edin bize, 13 yıldır iktidardasınız, bunun hesabını verin hele:
Dünyanın en büyük eğitim başarı ölçümlemesine göre (PISA), Türkiye  64 ülke arasında:
Matematikte: 2003: 35.; 2006: 43.; 2009: 43.; 2012: 43.
Fen’de: 2003: 33.; 2006: 44.; 2009: 43.; 2012: 43.
Okuma becerisinde: 2003: 35.; 2006: 37.; 2009: 41.; 2012: 41.
***
13 yıldır iktidardasınız.. Şunun hesabını verin: Türkiye neden cari açık veriyor? Neden burada üretebileceklerini dışarıdan satın alıyor? Neden bilim ve teknoloji üretemiyor ve bunları ekonomide büyük ölçekli yarara dönüştüremiyor?
Şu tablo iktidarınızın ekonomideki hiç bir şey yapamadığının ilanıdır, ayrıca bir yüz karasıdır:
Toplam imalat sanayi ihracatı içindeki yüksek teknoloji ihracatının payı ne kadardır?
Türkiye        1,8
Hindistan     6,6
Brezilya     10,5
Meksika     16,3
G. Kore      26,2
Çin             26,3
Malezya     43,7
Dünya ort  17,6.. (*)
***
Beyefendi bırakın Osmanlıca palavralarını da şuna yanıt verin: Türkiye neden 6 yıldır milli geliri 10 bin dolara battı, oradan çıkamıyor?
Türkiye neden 400 milyar dolar borca battı.. Neden aldığınız bu paralarla Türkiye ekonomisini ayakları üzerine oturtamadınız, cari açık ve borç içinde yüzen, kalkınma hızı Cumhuriyet dönemlerinin altında seyreden bir ülkenin başındasınız? Neden yüzde 10 işsiziniz var?

OSMANLICA VE DİN, DİKTANIN ALTYAPISI Mİ?
Beyefendi, sakın, aman sarayım konuşulmasın.. aman ekonominin batmakta olduğu dillendirilmesin.. aman uçağım gözden ırak dursun.. aman iktidarın nasıl yolsuzluk batağına battığı görülmesin ve Meclis’de sorgulanan yakın bakanlarınız gözden uzak kalsın..
..diye, şimdi de Osmanlıcayı ortaya atmış olmayasınız???
Sakın bu nedenle milletin bebelerinin başına türbanı da sokuyor olmayasanız.. Din derslerini bebelere zorunlu olarak dayatmanız da bundan olmasın..
Dikta yönetiminizi, ancak ülkede cehaletle, din bağnazlığıyle, geçmişin zevzeklikleri ile sürdürebileceğinizi düşünüyorsunuz.. Vallahi “yahu durun, o kadar değil..” desem de, herkes böyle diyor! Milletin ağzı torba değil, büzemiyorum..
Ben bir de şunu merak ediyorum: Bu kadar cehalet, kasıt, yanıltma, milletin kroşelerle serseme dönüştürme eylemleri, nasıl olur da üstelik büyük bir kadro olarak bu devletin, ülkenin, milletin başına çöker..
Bu iktidarda ve partide, bu sözlere yanıt verecek hiç bir Allahın kulu mu yok, veya hepsi seçimlerde istikbal peşinde mi?!
--
(*) Kaynak: Cuma günü çıkacak Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji, “Türkiye yüksek teknoloji ihracatında neden tökezledi? Bayram Ali Eşiyok’un incelemesi)

--9 Aralık 2014 Salı / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder