Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

24 Şubat 2014 Pazartesi

MİT Katliam Yapar mı?

Geçenlerde bir haber dikkatinizi çekti mi? “Gösterilerde molotof kokteyli atarken yakalanıp mahkemeye çıkartılan genç, MİT ajanı çıktı.” 
Şimdi MİT tasarısında bu yasalaşıyor. Molotof kokteyli değil, bomba atsa, kitleleri tarasa, bu işi “görev” olarak yaptığı için, yargı ve yasalar karşısında sorumsuz olacak. MİT elemanları her türlü suçu işleyebilecek, ama bu suçları “devletin ve milletin bekası için” yaptığından yasal olacak Ayrıca MİT'e, bir dava açıldıktan sonra (diyelim koşullar edğişirse) ikinci bir dava daha açılamayacak. 
MİT, ajanlarını örgütlere sızdırır veya içeriden ajan devşirir.. Amacı bilgi sızdırmaktır.. Tamam, bu sözkonusu örgütlerin meselesi!
Peki MİT elemanına suç işletmenin mantığı ne derseniz:
a)  Hedef aldığı örgütü, yasal olmayan eylemlere, mesela terörist faaliyetlere çekerek, onu bir suç örgütüne dönüştürmek... Örgüt olması art değil, mesela barışçı kitle gösterilerini yoldan çıkartarak şiddet faaliyetlerine özendirmek, böylece polisin vahşetini kitlelerin üzerine yöneltmek de, MİT ajanının görevleri arasında. Çeşitli araç ve gereç kullanabilir bunu yaparken.. 
Zaten kitlesel gösterilerin içinde vandalizme, yani kırıp dökmeye meyilli birileri mutlaka vardır.. Ajan, öncelikle bunları vandalizme heveslendirir ve böylece bir şiddet yanlısı gurup oluşturur.. Ve arkasından gelsin polisin gaddarlığı.. Bunu Gezi gösterilerinde çok gözlemledik!
b)  MİT ajanı şu amaçla da görevlendirilmiş olabilir: İçine sızdığın örgütün siyasi davasının keskin savunucusu ol.. Göze gir. Gerekirse örgütün politikasının en önde uygulayıcısı ol.. Savayçı ol.. Hatta yaralanman bile tercih edilir. Böylece örgüt içinde güven kazanır ve yükselirsin!
MİT yasa tasarısı, böyle kullanılan ajanlara, yasal dokunulmazlık kazandırıyor. Görev gereği suç işlemek diye bir şey mi olurmuş!
 Evet olur. Çünkü yeni tasarısı, MİT yasasını, bütün yasalardan üstün kılıyor. Yasalar ve hatta Anayasa üzerinde bir süper yasa! Bakın: “Bu Kanun ile diğer kanunlarda aynı konuyu düzenleyen farklı hükümler bulunması halinde bu Kanun hükümleri uygulanır."
Anayasa’nun uygulanışı bile neredeyse MİT’e bağlanıyor!
***
Mesela diyelim kişiler hakkında bilgi toplama, internet kullanımı ile ilgili yasada bazı uyduruk kısıtlamalar var, mahkeme kararları istenecek falan.. Hayır, MİT söz konusu olunca hiç bir kısıtlama yok, herşey MİT’e açık.. MİT’in önünde hiç bir engel yok.. Hiç bir yasa MİT’e engel çıkartamaz. MİT yasaları tanımıyor, bütün haberleşmelere istediği gibi ulaşabilecek.. Kimsenin bir haberleşme özgürlüğü-gizliliği yok.
Mahkemeler, Medya, Askeriye, iş dünyası.. MİT istedi mi bütün bilgileri belgeleri göndermek zorunda. MİT mesela haberin kaynağını ver bana, kim söyledi bunları sana, diye sordu ve sen vermedin, ayvayı yedi muhabirden yazı işleri müdürüne, genel yayın müdürüne ve patrona kadar... yıllarca hapis ve milyonlarca para cezası..
Mesela şunlara bakın neler suç kapsamına giriyor:
·     Temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama" (Bu ne demek? Herşeyi, herkesi her işi içine sokabilirsiniz, tamamen yoruma açık.. Mesela gittiniz Brüksel’de iktidarın icraatını, yolsuzluklarını rüşvetlerini, diktatörlüklerini, yasaları çiğnemesini eleştirdiniz.. Veya bir yazı yazıp gönderdiniz, geçmiş olsun!)
·      Düşman devlete maddî ve malî yardım” (Bu ne demek? Kim düşman, bunu kim saptayacak, iktidar veya MİT her yıl düşman devletler listesi mi yayınlayacak?
·      Düşmandan unvan ve benzeri payeler kabulü” (Yine düşman devletler listesine bakacağız herhalde; yoksa mesela Fransa’dan bir unvan aldın, o sırada MIT veya iktidar Fransa’yı gizlice düşman devlet sayıyor olabilir.. Küt içeri..)
·      “Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik”.. Eni boyu açık.. Mesela İzmir’de uyduruk askeri casusluk davasında bir sürü açık bilgi “gizli bilgi” olarak kabul edilip, askerler içeriye atıldı..
·      MİT’in soruşturacağı suçlar listesi o kadar kabarık ki, net tarifi olmayan ve herşeyi kapsayıcı ki, iktidar kendisine karşı olan mesela 40 milyonu içeri atabilir!
***
MİT tasarısı hükümetin yasa teklifi olarak Meclis’e gelmiyor. RTE anlaşılan iki milletvekilinin eline bu tasarıyı tutuşturdu ve kanun teklifi olarak Meclis’in önüne getirtti.
Dünkü gazetelere baktım bir kısmında “yasadan geri adım, rötüş” diye manşetler.. Hayır yalan, özünde hiç bir geri adım yok. Efendim, basına uygulanacak ceza mesela 9 yıldan 6 yıla düşürülmüş! Başbakan “Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu Başkanı” olmayacakmış. Yakışır aslında da, ama olsa ne olur olmasa ne olur.. Nasılsa herşey ona gidecek, ondan sorulacak..
İlk tekliflerinde biraz abartılı maddeler yazdılar ki, Meclis’te komisyonlarda “aaaa bu kadar olmaz, bizim milletvekili de topuzun ucunu kaçırmış, bunu iki yıl indirelim” diyerek, yasanın diktatoryal, polis ve istihbarat devleti ve iktidarı olan özüne zerre kadar dokunmadan, uyduruktan düzeltmeler yapsınlar! Yasayı da geçirsinler!
***
Tamamen yalan ve sahte müslümanlık üzerine inşa edilen bir iktidar, şimdi MİT – İstihbarat Devletine - İktidarına dönüşüyor.
Bu, HSYK ve İnternet yasakları yasaları, ülkeyi fiili olarak iş savaşa götürebilecek potansiyelleri taşıyor.
Yahut şöyle diyelim: İktidar, her şart altında iktidarda kalmak için, şimdiden bütün önlemlerini alıyor.. Savaşsa savaş, darbeyse darbe, provokasyonsa provokasyon.. Hepinizi stadlara doldururum..
Eceli gelen, cami duvarına işermiş..
Bu yasalar da öyle..
Ve Cumhurbaşkanı Gül, yeniden Çankaya ışığını aldıktan sonra, bu diktatörlüğün işbirlikçisi olma yoluna girmiş görünüyor..
----24 Şubat Pazartesi, 2014 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder