Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

2 Eylül 2011 Cuma

TÜBA Bildirisi: Yeni Akademi Kurulacak


TÜBA Türkiye Bilimler Akademisi üyeleri, Çarşamba Ankara'da Perşembe ise İstanbul'da yaptıkları toplantıların ardından, bugün bir bildiri yayımlayarak tutumlarını ve izleyecekleri süreci açıkladılar. Akademi üyelerinin, "Akademi sona erdirilmiştir, istifa edilmeli ve yeni akademi kurulmalı görüşünün ağırlık kazandığı görülüyor.. 
İşte TÜBA bildirisi

TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ KAMUOYU BİLDİRİSİ
                                                                               2 Eylül 2011
27 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ve yayımıyla ve aynı gün yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname ile yeni bir Türkiye Bilimler Akademisi kurulmuştur.
Bu yeni kuruluş, dünyadaki özerk Bilim Akademileri geleneğine uymadığı gibi, gelişmeden haberdar olan uluslararası kurum ve kuruluşlarca kaygı veren bir gelişme olarak değerlendirilmiştir.
Bu gelişmeyi öğrenen ve izleyen üyelerimizle Bayram günlerinde Ankara’da ve İstanbul’da yapılan iki toplantıda, Türkiye Bilimler Akademisinin durumu incelenmiş ve genel eğilim olarak TÜBA’nın bir Akademi olarak sona erdirildiği kanaatine varılmıştır.
Konuyu öğrenen Akademiye görüş bildiren üyelerimiz arasında Akademi Üyelerinin hemen istifa etmesi ve yeni ve özerk bir Akademi kurulması önerisi dile getirilmiş, ancak bundan önce Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebinde bulunulması ve yeni kurulan Akademinin yol açacağı olumsuz gelişmeler üzerinde bilgi sunulması önerilmiştir.
Durumdan haberdar olan uluslararası akademiler, bu hükümet kararını kaygıyla karşıladıklarını ve dünyadaki Bilim Akademilerinin kendilerini yöneten özerk (Self-Governing/ Autonom ) kurumlar olduğu gerçeğini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine sunacaklarını bildirmişlerdir.
       Türkiye Bilimler Akademisinin üyeleri bu görüş ve girişimlerden umulan sonuç alınamaması halinde istifa etmeyi ve yeni bir yapıda örgütlenmeyi düşündüklerini dile getirmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder