Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

19 Ocak 2011 Çarşamba

Arena’da Millet İradesi

Protesto’ya alışmalı siyasetçiler, alışacaklar, alışacaklar.. İstemeseler de alışacaklar! Çünkü halkın elinde en önemli siyasi güçlerden biri protestodur! Seyirci, “demokratik hak”kını kullanıyor.. Başbakan ise iktidar gücüyle yanıt veriyor ve Galatasaray ile seyircisine aba altında sopa gösteriyor... henüz stadı devir anlaşmalarının yapılmadığını belirtiyor...
Bu tavır, demokrasi sıralamasında Türkiye’nin “melez rejim” kategorisindeki uluslararası yerini, bir kez daha perçinliyor.
Başbakan çok sık olarak, neden bir “demokratik lider” olmadığının ve olamayacağının örneklerini sıralıyor peş peşe! Arkasında çok uzuuun bir liste birikti!
Siyasetçiler protestoyu beğenmeyebilirler; dahası protestoyu haksız da bulabilirler.. Yapacak bir şey yoktur! Halkın iradesine saygı lütfen!!!
Ne o, bu tür bir iradeyi beğenmiyor musunuz yoksa? Hep övgü? Hep alkış? Hep poh poh?
O halde, bu protestoyu ve yergiyi, haksız yere övülmelerinize ve desteklenmelerinize sayabilirsiniz! Hani durmadan siyasi kazanç olarak cebe attıklarınız var ya! Böylece ruhsal sağlıklarınızı dengelemiş ve korumuş olursunuz!
İsterdim ki, bu millet, örneğin Deniz Feneri davası ile iktidar arasındaki bağların yıllardır örtbas edilmesini protesto için meydanları doldursun! Bir milyon işsiz sokaklara dökülsün ve iktidarı protesto etsin! Eti sütü beş para etmeyen üreticiler neredeler?
***
Arena’daki protesto örgütlü mü? Hiç sanmıyorum! Toplumda (hadi bir kesiminde diyelim!) Erdoğan’a ve iktidarına karşı biriken tepkinin, Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’da dışa vurumu olarak görün! En ucuzundan bir tepki bu!
Demek ki, bu tepkiyi göstermenin şimdilik en uygun ortamı ve koşulu orada oluştu!
Böyle kabul ederseniz, siyasi anlamda, iyi yaparsınız!
Sizler ki her yaptığınız işin, her icraatınızın doğru ve iyi olduğunu kabul edersiniz..
Heykeeeel, dediğinizde, alkış kopsun istiyorsunuz!
İçkiyi yasaklayacaksınız, alkış istiyorsunuz!
Filmleri, dizileri yasaklayacaksınız, alkış isteyeceksiniz
18 yaşında gençleri içki konusunda çocuk, silah kullanmada yetişkin sayacak ve milleti silahlandırcaksınız ve alkış isteyeceksiniz!
Bu ükede yılda 5-6 bin kadın cinayete kurban gidiyor..  
5-6 bin kişi trafikten ölüyor.. Bunlara da mı alkış!!
***
Başbakan diyor ki “310 bin TL stadın yapımı için ödedik, Galasataray’ın kasasından tek kuruş çıkmadı.. bu protestoyu hakketmedik..”
Sanki kendi kasasından harcama yapıyor! Bu halkın parasıdır ve 15 milyon Galatasaraylı bunu çoktan hakketmiştir! Annelerinin ak sütü gibi helal olsun onlara!
Galatasaraylı millet değil mi!
Ayrıca, bu stat için Hazineden kırk kuruş çıkmamıştır! Hatta, Hazine bu alış verişten büyük bir kârla çıkmıştır!
Galasataray’ın terkettiği Ali Sami Yen arsasının satışından, Arena’ya harcanandan daha fazlasını cebe indirmiştir TOKİ! Stata 310 milyon TL ödemiş, Ali Sami Yen arsasının satışından 475 milyon TL kazanmıştır! Başbakan diyor ki yeni stada yol metro yaptık! Bu sizin göreviniz! Yeni bir mahalle kurulduğunda, örneğin milyarderlerin Beykoz konaklarına vs oto yol falan döşüyorsunuz!
TOKİ bu işten kârlı mı değil mi! Ona bakacaksınız!
Laga luga yok, ortada hesap kitap var!
Durum bile böyleyken, size stat yaptım ver şimdi desteğini, demek bir politikacı oyunudur!
Dahası, stada karşılık halkın protestosunu ve hoşnutsuzluğunu satın almaya kalkışmak da politikacı beklentisidir..
Bu beklentinin de yanlış olduğu görülmüştür!
Millet orada, stadın yapımını kolaylaştırıcı rolünüzü protesto etmedi! Türkiye’yi soktuğunuz yolu protesto etti!
***
Galatasaray, şüphesiz ki taraftarlarıyla birlikte vardır. Taraftarı çekin, ortada ne kulüp kalır ne Galatasaray yönetimi..
Galasataray kulübünün Başkanı, bunu bilmiyor mu?
Yok kameralarla saptamışlar protestocuları da, onları Arena’ya  sokmayacaklarmış da...
Umarız bu sadece burnundan soluyan iktidarın öfkesini yatıştırmaya yöneliktir! Galatasaray’ı bu öfke ve nefretten korumak içindir!
 İktidarın, bütün bu protestolardan çıkartılacak hiç bir dersi yoksa, bunu da “millet iradesinin bir başka türlü tecellisi” olarak görmüyorlarsa..
Yandı gülüm keten helva!!
--
18 Ocak 2011 – Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder