Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

2 Mart 2013 Cumartesi

Kocaeli Üniversitesinde “Komünist Manifesto” Gizli Örgütü Çökertildi!!!


CBT  gündem 1354, 1 Mart 2013

Kocaeli Üniversitesinde 
“Komünist Manifesto” Gizli Örgütü Çökertildi!!!

YÖK Kocaeli Üniversitesi’nde Komünist Manifesto’nun okutulmasını yasakladı ve bu “suçu” gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelik hakkında da soruşturma açtı!
Olay Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde geçiyor! Suç Mahallinin “YÖK Olay İnceleme Ekibi’nce” çevrelendiği ve delil toplama araştırmalarının hala sürdürüldüğü öğrenildi!
YÖK içinde sızdırdığımız bilgilere göre, bununla yetinilmemesi gereği düşünüldü ve Seydi Çelik’in aklına, öğrencilerine Karl Marx’ın “Komünist Manifesto” kitabını ödev olarak verme fikrini kimin soktuğu da araştırma konusu yapılacak.. Okuldaki muhtemel “suç örgütü” bütün ağlarıyla ortaya çıkartılmalıdır.. Memleketimizin bekası ve üniversitelerimizin huzuru için bu vazgeçilmez bir şarttır.. Meseleyi salt akademik özgürlük olarak gören örümcek kafalılara, üniversiteler dar edilmelidir.. Hepsi Moskova’ya!
Bazı kendini bilmez üniversitelilerin “üniversiteler bilim ve özgürlük kurumlarıdır.  Baskı ve tacize boyun eğmezler. Biz de eğmeyeceğiz” şeklindeki açıklamalarının, eğitimin en büyük iradesi olan Anayasal Kurum YÖK’e karşı bir komplo hazırlığı olup olmadığının da araştırılması gerekir. Bize gelen bazı duyumlar, bu tür suç şebekelerinin bütün üniversitelerde filizlenmeye başladığı yolundadır. Henüz boy atmadan kafalar ezilmelidir! 

Karl Marks:  Hala ruhun egemenlerin ve YÖK'ün üzerinde dolaşıp duruyor!

Hukuk Fakültesi’ne verilen “olayı soruşturma” görevinin layıkıyla yerine getirilmesinin sağlanması için, özel yetkili mahkemelerden savcıların ve kolluk kuvvetlerinin de soruşturmaya dahil edilmesi şarttır..
Hatta, delillerin yokedilmesini önlemek için, Çelik ve şürekasının derhal derdest edilmesi, uzun süreli gözaltına alınması, hatta kaçma ve delilleri karartma yüksek olasılığı da göz önüne alınarak, mahkemece tutuklanması da gerekir..
Bir heyetin, Mark ve Engels’in Komünist Manifesto’yu yazdıkları Londra’ya giderek inceleme yapması da önerilmiştir
Haydi hayırlısı! Haftaya, bu konuyu daha derinlemesine ele almak umuduyla!

Selçuk Üniversitesi’ndeki Masum Olay
Kocaeli üniversitesinde bu kahpe olay gerçekleşirken, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi reklamcılık bölümü öğrencileri  ise çok masum v ehaklı gerekçelerle ayaklanmış durumdadır! Nedenine gelince, bölüm başkanlığına reklamcılıkla ilişkisi olmayan bir öğretim üyesinin atanmış olması! Öğrenciler Kamu yönetimi öğretim üyesi Süleyman Karaçor’un atanmasına karşı çıkıyorlar. Bölümü kuran hocaları Hüseyin Altunbaş’ı geri istiyorlar. Öğrenciler diyor ki “Biz buraya gerçek reklamcı olmak için geldik. Yapılan atamada bizim isteklerimiz hiçe sayılarak zorunlu bir yönetim anlayışı uygulanıyor. Yetkililerden sesimizi duymalarını ve yapılan yanlışı düzeltmelerini önemle rica ediyoruz”..
Vallahi bravo öğrencilere, haklarına sahip çıkıyorlar! Komünist Manifesto okumadıkları ve kendilerine okutulmadığı sürece, çok iyi yapıyorlar! İyi bir eğitim istemelerinden ve bu nedenle de bölüm başında konunun uzmanı bir öğretim üyesinin olmasını istemelerinden daha doğal ne olabilir.. İki yanlış var burada, Karaçor’un atanması ve Karaçor’un da bunu kabul etmesi! Yahu bu konu beni aşar diyerek görevi kabul etmemesi en iyi davranış olabilirdi..
Bence öğrenciler bununla yetinmemeli.. Bir adım daha ileri giderek, bölümün başına gelebilecek en iyi öğretim üyesinin aranması ve atanması için çaba sarfetmeliler. Ben bilmiyorum, belki de  Altunbaş çok iyidir. Ama bu tür atamalarda artık belirli bir seçme değerlendirme yapılmasını gündeme getirmek gerekir. Mesele rektörün veya dekanın iki dudağı arasından kurtarılması gerekir.. Konu sadece Selçuk Üniversitesi ile ilgili değil, bütün üniversitelerle ilgili!
Gelecek Cuma’ya kadar, sevgiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder