Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Kılıçdaroğlu: “Silivri Başbakanın özel hapishanesi, Seçmen’de eksen değişti. İstanbul’da birinci parti olabiliriz”


Bir gurup köşe yazarının katıldığı toplantıda Partisinin “Eğitim Raporu”nu açıklayan CHP Genel Başkanı, toplantının siyasi sohbet bölümünde, İstanbul’da birinci parti çıkma olasılığının yüksek olduğunu açıkladı. Türkiye’den aldığı izlenimleri paylaştı, CHP’nin puanları artıyor, AKP’nin eksiliyor dedi. MİT müsteşarının “Başbakan’ın bilgisi içinde” kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Öcalan ile yapılan gizli görüşmeler, Kürt sorununda iktidarın yeni yaklaşımı ve dış politikadaki gelişmeler hakkında muhalefetin asla bilgilendirilmediğini söyledi. Başbakan’ın Baykal’a yapılan kaset şantajcılarının bulunması için “MİT’e talimat verdim” açıklamasının yalan olduğunu, böyle bir emrin verilmediği duyumunu aldığını söyledi... Ayrıca “Silivri, başbakanın özel hapishanesi” dedi..
İşte, sorulara verdiği yanıtlar ve Kılıçdaroğlu’ndan güncel konulara ilişkin 8 konu başlığı ile ilginç saptamalar..

CHP YÜKSELİYOR- SEÇMENDE KIRILMA OLDU: Seçimlere üç hafta kala, bugünlerde Doğu ve Güneydoğu ve Orta Anadolu’da kentlerde mitingler yapacak. Kalan günleri, en çok milletvekili çıkartan, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyük illere ayıracak. İstanbul’un çeşitli ilçeleri yanısıra, iki büyük miting planlıyor. İzmir’de önce ilçelerde, sonra da büyük bir miting planlandı. Ankara da öyle. Bağcılar ki AKP’nin kalesiydi, Pazar günü görülmemiş bir kalabalık toplanmıştı. Bağcılar ve İstanbul’da gördüğü ilgi, Kılıçdaroğlu’na İstanbul’dan birinci parti çıkma konusunda güçlü bir olasılık ve umut verdi, 39 il ve 45’den fazla ilçeden izlenimi: Pek çok ilde, önceki seçimlerde çıkartamadıkları milletvekilleri alacaklarını söyledi. Mesela Elazığ! Hatta Batman, Siirt’ten bile umutlu!  Seçmende eksen kaydı, bir kırılma oldu!
MEDYADAN ŞİKAYET: Mitinglerinden görüntülerin çok az kullanıldığını söyledi. Oysa Erdoğan’ın mitingleri neredeyse tamamı pek çok kanalca yayımlanıyor. Medya sadece Erdoğan’la polemiklere yerv eriyor. Oysa, mitinglerde durmadan CHP’nin projelerini anlatıyor!
GENÇLER VE KADINLAR: Meydanlar gençler ve kadınlarla dolu. Gençler ummadığım ölçülerde siyasete meraklı. Bu gelecek için umut verici! Bir de kadınlar ön saflarda ve çok sayıda! Çok sevindirci! Bu iki gurup sayesinde de oylarımız tırmanıyor! Eğer sağlıklı olarak seçimlere kadar götürebilirsek bu çalışmaları iyi bir sonuç alacağız...
MİT MÜSTEŞARI ve ÖCALAN İLE PAZARLIK: 4-5 ay kadar önce ziyaretime geldi. Başbakanın bilgisi dahilinde geldiğini söyledi. Genel Başkanlığımı tebrik için geldi. Öcalan ile MİT mi görüşüyor, başkaları mı bilmiyorum. Hükümet, kapalı kapılar ardında sürdürülen gizli görüşmeler, yapılan pazarlıklar konusunda bize hiç bilgi vermiyor.Karanlık bir alan, orası. Dış politika da da.. Bunlar oysa ulusal konularımız.. Başbakan, Baykal’a kaset şantajını yapanların araştırılması konusunda MİT’e emir verdiği söylemişti. Oysa daha o sıralarda aldığım duyumlar, böyle bir emrin gitmediği yolundaydı!
SİLİVRİ BAŞBAKANIN ÖZEL HAPİSHANESİ: Başbakan’ın, Çanakkale’de ayağa kalkmayan general Engin Alan konusunda “hakkettiğini buldu” sözleri gösteriyor ki, Silivri Başbakan’ın özel hapishanesi!.. Engin Alan’ın tabii ki kalkması gerekiyordu. TOBB’daki toplantıda beni de “Başbakan salona girdiğinde Kılıçdaroğlu ayağa kalkmadı” diye eleştirdiler. Ben Başbakanın bürokratı değilim. Niye ayağa kalkayım? Kalksaydım Başbakanın bürokratı olurdum! Yanımıza geldiğinde ayağa kalkıp tokalaştık.
MHP KASETLERİ: BULMAZLARSA İŞİN İÇİNDELER: İktidarın bu şantaj kasetlerini yapanları bulup ortaya çıkarması gerekir. Sanal alemde bunu yapanları bulmak sıradan bir olay. Yapanlar bir “parmak izi” bırakıyor. Eğer bulmazsa, demek ki işin işinde parmağı var iktidarın. Baykal da bunu açıkladı. Özel hayatın gizliliği konusunnu hem Anayasa maddesi yapıyorsunuz, hem de bu konuda parmağınızı kımıldatmıyorsunuz, üstelik meydanlarda bundan oy koparmaya çalışıyorsunuz.. MHP’nin baraja takılma sorunu yaşayacağını düşünmüyorum.
BAŞBAKAN’IN, O BİR ALEVİ SÖYLEMİ: Başbakan meydanlarda Aleviliğimi, Turnceliliğimi gündeme getiriyor ikide bir. Bu bir ayrımcılıktır! Halkı sünni alevi diye ayırarak oy toplamaya çalışıyor. Bana soruyorsunuz, neden miting alanında buna yanıt vermiyorsun diye... Ben etnik ve dini ayırımcı değilim. Herkesin CHP’siyiz diyoruz, bu yolla oy toplamayı reddediyorum. Başbakanı kınamak ve benim yerime yanıt vermek, demokratların, demokrasiye inanmış yazarların görevidir, benim değil. Yanıt versem ben de ayrımcılık yaparım, oysa birleştiriciyiz biz.. Başbakan durmadan geçmişi karşımıza çıkartıyor, geçmişi bile değerlendirecek bir birikimi yok..
SEÇİMLERİN GÜVENLİĞİ: Yüksek Seçim Kurulu’na iki kez başvuruduk, dedik ki, her sandığının sonucuna ilişikin tutanağın resmini internetten yayımlayın. Herkes hem görür hem de araştırmacılar bundan yararlanır, ayrıca seçimlerin saydam olmasını sağlarsınız.. İki kez reddedildi bu öneri. Biz parti gövrevlilerimizle ve binlerce gönüllümüzle birlikte, ıslak imzalı sandık tutanaklarının il merkezlerine teslim edilmesini sağlayacak bir sistem kurduk. Referandum’da bunu yüzde 65 oranında gerçekleştirdik. Yüzde yüz olmasa ible büyük oranda bunu sağlayacağız ve sonuçlarla kontrol edeceğiz..
Cumhuriyet, 24 Mayıs 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder