Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

7 Mayıs 2011 Cumartesi

AKP- Ordu Arasında Uyum Var


Yeri dönemde Balyoz davası hızla bitebilir subaylar salıverilebilir

Ankara
Orhan Bursalı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Malatya’dan Ankara’ya özel uçakla dönüşünde, “AKP ile Ordu arasında önemli bir uyum olduğu görüşüne katılıyor musunuz” soruma, “evet tabii ben de söylüyorum zaten, bu uyum ve anlaşmanın, Büyükanıt’ın Başbakanla Dolmabahçe’de yaptığı ve içeriği açıklanmayan sır dolu görüşmeden bu yana var olduğuna inanıyorum.” dedi.
Kılıçdaroğlu, “seçimlerden sonra başlayacak yeni dönemde, eğer AKP iktidar olursa, Balyoz davası hızla bitirilebilir mi, subaylar salıverilebilir mi, en nihayet bu daha çok bir siyasi dava olarak sürüyor” sorusuna da, “evet dava bitirelebilir, ” yanıtını verdi..
Kılıçdaroğlu Malatya mitinginden Ankara’ya dönüşte, özel uçakta, Hürriyet’in Ankara temsilcisi Metehan Demir ve Zaman’ın Ankara temsilcisi Mustafa Ünal ile Orhan Bursalı’nın sorularını yanıtladı.. Mitinglerde sert üslup ve daha pek çok soruya yanıt verdi.
Bazı yasaların Anayasa mahkemesine götürülmesinin CHP’nin özgürlükçü tutumuyla bağdaşıp bağdaşmadığı sorusuna, Anayasa’ya uygun davranmak her siyasi iktidarın uyması gereken şarttır.. Hukukçularımız Anayasa’ya aykırılık gördüler. Biz de Anayasa’ya uymak zorundayız, görevimizi yapıyoruz. Hakkımızı kullanıyoıruz, hukuki davrandığımız için bizi suçlamak, totaliter bir siyasi anlayıştır” dedi.
İş dünyasıyla pek çok toplantı yaptıklarını, ekonomi programlarını anlattıklarını ve destek bulduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, iş dünyasının da kaynak nereden bulacaksınız sorusunu sorduğunu ve hepsini izah ettiklerini söyledi. Demirel’in milletvekili adaylarının seçimi üzerinde hiç bir imada bulunmadığını, Haberal’ı milletvekili adayı gösterin demediğini belirten CHP Genel Başkanı, çok pahalı olduğu için seçim anketi yaptırmadıklarını, bunun yerine TV’lere reklam verdiklerini belirtti. Bir başka soruya da “Cumhurbaşkanın görev süresinin 5 yıl olduğunu açıkladık”, yanıtını verdi ve yeni Anayasa konusunda da dayatma değil uzlaşma olması durumunda yeni Anayasa’ya büyük katkı vereceklerini dile getirdi.
Yeni dönemde Meclis’de izleyecekleri bir program var mı sorusuna “ilk yasa tasarımız siyasi ahlak yasası olacak., ikinci olarak Aile Sigortasını getireceğiz, arkasından çiftçiye mazotun fiyatının 1,5 liraya indirilmesini gündeme alacağız., sonra da köprüden geçişlerin parasız yapılmasını isteyeceğiz,” dedi.
6 Mayıs 2011 Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder