Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

21 Temmuz 2011 Perşembe

Milliyetçi Mukaddesatçı Ve Solcu Düşmanı

Evet AKP’yi tanımlıyorum.
Erdoğan’ın Kıbrıs politikasındaki hızlı dönüşümü görüyor musunuz..
Denktaş’ın yerini almaktadır.
Zaten Denktaş da iktidardaki politik değişikliği görmekte ve “Kıbrıs emin ellerdedir, kimse merak etmesin” demektedir.
Ben hiç şaşırmadım.. beklediğim ve analizlerime uygun düşen bir gelişmeydi..
AKP mukaddesatçılığına, milliyetçiliği inşa etmektdedir, eklemektedir!
***
AKP çekirdeğine ve liderine hayran liberal ve eski solcu alıklar, Erdoğan seçim meydanlarından İmralı’ya idam halatı atınca ve Kürt sorunu yoktur deyince, bunun sadece bir seçim numarası olduğunu sandılar. Seçim bittikten sonra “aslına döner” bekleyişine girdiler..
Onlar zaten hiç bir zaman siyaseti doğru okuyamamışlardı! AKP çoktan bir çizgi düzeltmesi yapmış ve gerçekten de “aslına geri” dönmeye başlamıştı.. Aslı neydi demeyin. Tabii ki mukaddesatçı/dinci. Yeni zamanların mukaddesatçısı!
Liberallerin beklediği “liberale yakın” kişi tanımlaması, Erdoğan’a hiç bir zaman uymadı. Sadece liberalleri ve solcu eskilerini, Amerikancı ve keskin Avrupacı “demokratları”, bir süre kullandı..
Onlara artık ihtiyacı kalmadığını seçim sürecinde açıklamıştı, bana entelektüel destek değil halk desteği gerek, demişti!
Erdoğan ve çekirdek ekibi, Mukaddesatçı kimliğine, ilkin Kürt politikasındaki dönüşümü ile “Türk vurgusu”nu ekledi.. KCK davası bunun ilk somut işaretiydi!
Bu milliyetçi vurgu, epey geniş bir milliyetçiliği de kapsıyor.
Önce Anayasa Referandumu sürecinde, sonra da seçimlerde MHP’yi hedef aldı.. MHP’nin milliyetçi dilini kullanmaya başladı..
Erdoğan’ın seçimlerde başarı çıtası, seçim stratejisi, MHP’yi parlamentodan elemek üzerine kurulmuştu! Bunu başarsaydı, bugün 380’i aşan milletvekili ile Meclis’te olacaklardı!
AKP bu seçim hedefine ulaşamadığı için, seçim sonuçları itibariyle başarısız olduğunu burada yazdım ve söyledim!
***
Erdoğan ve ekibinin hedefi, stratejisi değişmemiştir! Önümüzdeki dört yıl içinde, MHP’yi bitirecektir. MHP’yi gereksiz kılacak politikalarını izliyoruz.. AKP bu partinin dilini devralmayı sürdürdükçe, bir yönüyle MHP’leşecek, MHP’nin gerekli kesimlerini gövdesine katacaktır... Sonra geride bir ülkücülük klübü kalır.. Onların da oyları ilk seçimlerde yüzde 10’un altına düşer, sonra da BBP’leşirler.. AKP, BBP’yi hammm yapalı çok oldu! (Helikopter kazasına bu açıdan bakmak anlamlı olur mu?)
Şüphesiz bu öngörüler, AKP’nin milliyetçiliği MHP’den devralması durumunda gerçekleşebilir.
Şimdi Kıbrıs’ta büyük bir Türk milliyetçisi görüyoruz! Ne Türkeş ne de Bahçeli böylesine büyük bir giriş yapamazdılar Kıbrıs’ta!
Erdoğan, Ecevit’in ve Denktaş’ın Kıbrıs rolünü devraldı! İktidardaki Ulusal Parti ile birden büyük bir uyum gerçekleşti! 5 yıl önce ise onları AB ile birlikte yok etmeye çalışıyordu!
Erdoğan ve Davutoğlu’nun, “Kıbrıslı Rumlar AB dönem başkanlığını devralırsa, AB ile ilişkileri dondururuz” açıklamaları, milliyetçiliğe yönelik politikalarıyla da tam uyumludur! AB’den bir telafi karşılık almazlarsa bunu yapacaklardır da!
***
Kıbrıs politikası’ndaki bu dönüşüm net olarak ne zaman devreye girdi?
Ortadoğu’ya açılımları, liderlik politikaları, ABD tarafından sona erdirilince! ABD “iki kral olmaz burada, sen sıfır sorun falan diyorsun ama ben Suriye’yi bitereceğim.. İran’ı da.. Doğu tarafında sana şimdilik ekmek yok...”
Ortadoğu İslamiyetinde Erdoğan’a şimdilik “büyüklük rolü” kalmayınca, dış politikada yeni bir “büyük lider”lik politikası için en uygun yer Kıbrıs’tı!
Dış politikada afra tafra, her zaman büyük puan getirir.. Erdoğan bunun tadını, İsrail’e karşı “sinirli politikası” ile ve Suriye ve Hamas politikasıyla almıştı! Vay dünya lideri diye oy verenler az değildi!
Erdoğan şimdi Ortadoğu’da boşluğa düşen liderlik gösterilerini..
..Hem Kıbrıs’ta Rumlara, Yunanlılara ve AB’ye karşı sürdürecek...
Hem de, milliyetçi lider şapkasıyla da MHP’nin tabanını avlayacak.
Erdoğan’ın Kürtlere vereceği mama ise kalmamıştır! Sayın Türk kürtçülere duyurulur!
***
Haaa, bir başka nokta daha var, Erdoğan ve iktidarının milliyetçi mukaddesatçılığına eklememiz gereken..
O da gerçek solcu düşmanlığıdır!
AKP’leşen solcu kılıklı sürüngenler iyi solculardır ve AKP onları koruyup kollayacaktır.. Onların bir kısmı maalesef Kürtçülüğü bırakmak zorundalar!
Ama AKP’leşmeyen, Erdoğanlaşmayan solcuların kafası ezilmelidir!..
Onlar, zaten, milliyetçi-mukaddesatçılığın ebedi ve ezeli düşmanlarıdır!
Hem düne bakın hem de bugüne!
Şu Hopalı yiğitleri yazmalıyız...
--21 Temmuz 2011 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder