Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Böğürdeki Hançer; Et ve Tırnak Masalı- 2:


 Nerede kalmıştık? Evet, 14. Maddede! 
Konumuzu soracaksanız, Gülen (Cemaati) ile RTE arasındaki, et-tırnak masalını reddeden gelişmeler yaşanıyor...
14) Köşe yazılarında ve twitter’da kıyasıya bir savaş var. Tabii Fethullahçılar ile Erdoğancılar arasında.. RTE’ciler Twitter’da “Zaman gazetesi kennine gel diye kampanya sürdürüyor. Mehmet Barlas bile AKP adına Cemaate saldırıyor, Ekrem Dumanlı ile birbirlerini 12’den vurmaya çalışıyorlar... Şüphesiz başkaları da var... RTE’nin onayı olmadan, AKP silahşörleri, Cemaat’e böylesine saldırmaz. Birbirlerinin “savunmalarını” düşürme savaşı!
15) Yöntem üzerine: Birileri “yiyin birbirinizi” diyebilir”. Bu yaklaşım bizim köşeye yakışmaz. Bilimsel tutum, her zaman, anlamaya çalışmaktır. Fizik, Biyoloji vb olayları ile toplumsal-siyasal olaylar arasındaki ilişkiler birbirine benzer, “ne oluyor / nasıl çalışıyor” analizleriyle öğrenilir. Burası, sürekli bir öğrenci- öğrenme köşesi.
16) Çarpıcı bir anlatımla başlayalım, maksat ilgiyi çekmek olsun: Cemaat, Erdoğan’ın böğrüne hançerini saplamıştır ve bunu çıkarmaya niyeti yoktur.. RTE bu hançerle yaşıyor.. (Bu benzetme, Soner Yalçın'ın "Cemaat Erdoğan'a kılıcını sapladı" sözlerinden esinlendi.) Erdoğan da, devletin kritik yerlerinde cemaatin elini kolunu bacağını kesmeye çalışıyor. Ona, kör, topal ve tamamen kendine muhtaç bir cemaat gerek.. Yani ikisinin de elinde ne tür silahlar olduğunu anlayın. Fırsatını bulsalar birbirinin boğazını kesecekler!
17) RTE güçsüzleşmektedir. Başaşağı iniş. AKP’yi de peşinde sürüklüyor şüphesiz ki. RTE’nin “balonu” dünya çapında patlamıştır.. karizması sıfırdır ve kendisine artık sadece “sıradan bir islamcı diktatör, ama tehlikeli bir adam, yıkılıp gitse iyi olur” gözüyle bakılıyor.. Cemaati ve saldırılarını güçlü kılan ve RTE’yi zayıflatan da bu durumdur! Yani Cemaat RTE’nin başını kesmek için sonuna kadar dayatacaktır. Önümüzdeki iki yıl Gülen’e bu “altın fırsatı” sunuyor.
18) İki yılın şifresi, üç seçim. Mart’ta yerel seçimler var. Burada bir oy kaybı, önce, gelecek Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, RTE’nin bütün planlarını bozabilir. Tabii RTE o zamana kadar iktidarda kalırsa, varsayımıyla söylüyorum! Referandumda yüzde 50’yı aşmasına ben hayal diyorum. Tek umudu, BDP ve hala Apo’dur.. Sevişmelerini bu nedenle sürdürüyorlar. Birliktelikleri bile RTE’ye kazandığından fazla oy kaybettirir. Sonraki yıl da Genel Seçimler kapıya dayanacak.
19) Cemaatin yüzde 6 gibi bir oyu güdülediği masalı var ortalıkta. Ben olasılık tanımıyorum. Yüzde 3’ü aşmaz. Bunu bile doğrulamak için bir seçim yaşamaları gerekir. Ama asla seçimlere girmezler ve katılmazlar, siyasi parti olarak örgütlenmezler. Devlet içinde makam mevki ele geçirme anlamında, darbecilerin hasıdırlar. Ama ne kadar büyük bir siyasal (seçmeni olan anlamında) bir güç olduklarının gizli açık fitnefücür yayılması, söylenmesi, işlerine gelir. Bunu kendileri yapmaz, ama yaptırırlar.
20) RTE’ye karşı kullandıkları silah bu “sözde oy potansiyelleri”dir. Gerileyen ve oyu düşen bir RTE’nin, önümüzdeki seçimlerde, yılan görse oy diye sarılacağı bir döneme girdiğimize göre, Cemaatin RTE’ye bu şantajı tutar mı tutar...  17.maddedeki “altın fırsat”ın anlamı bu sanal oydur..
21) RTE’yi yamana atmayın.. En büyük kozları: Devletten Cemaati temizlemektir. Bu, Gülen’in yıllardır uyguladığı devlette dikey örgütlenme ve kilit noktalara büyük yığınak yapma çalışmalarını şüphesiz ki sekteye uğratır ve geriletir. Ama kolay iş de değil!.. Zaten RTE’nin buna iktidar ömrü yetmez!
22) Başka bir kozu da, Cemaatin destekçisi şirketleri mali denetim altına almak.. Kimbilir ne açıkları var! Cemaate aktarılan şirket paralarının hesabını verebilirler mi, bilmiyorum. Ama denetim çoğunu yolunmuş tavuğa döndürebilir ve Aydın Doğan’a yaptığı ve şimdi de Koç’a verdiği gözdağı, ortadadır. Cemaati destekleyen şirketlerin en büyük korkusu budur. RTE, mali denetim bıçağının ucunu onlara hafiften değdiriyor!
23) Tabii, olasılıklar söz konusu olunca: RTE isterse, devlet elinde, Cemaati ve Gülen’i çarmıya gerebilir! Ama bu iktidar savaşının o noktaya gelmesi çok çok zor. İş bir gizli örgüt davasına bakar! Bir de, “vatana ihanet” diye tuttururlarsa! MİT acaba Cemaat hakkında bugüne kadar hangi bilgi ve belgeleri topladı?
24) RTE’ye, ilk düştüğünde veya son anda düşmesi için ekstra hançerleri saplayacakların başında Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik gelecektir. Çelik, kökünden nurcudur. Daha başkaları da var! RTE’nin çevresindeki brütüsler birbir ortaya çıkacak.. Hakkında neler söyleyeceklerini herkes şimdiden kestirebilir.
25) Şüphesiz uzlaşı olanakları neler, bakmalı. Gül var, bekleyen. Henüz RTE ile anlaşması sürse de.. Ama belirteyim: Cemaat güçlü konumdadır. Sapladığı hançeri şöyle bir döndürecektir, ki ne kadar acı verir..
Hay allah, bu anlatımdan da sanki RTE’nin başını Cemaat yiyecek gibi bir sonuç çıktı! Haşa, öyle bir amacım ve saptamam yok! Cemaatle hiç ilişkisi olmayan, yoksa ABD mi yiyecek, ki oyunun arkasında içinde olmadığını düşünemem! Yok hayır, millet yiyecek, sesleri yükseliyor!
Tabii CHP de aradan rol (pardon oy) kapmaya çalışmıyor mu! 
Hay çok yaşayın!
--13 Ağustos 2013 / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder