Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

11 Mayıs 2018 Cuma

Neden T A M A M ... Ve ABD İran

10 Mayıs 2018 Perşembe /  Bilim ve Siyaset - Cumhuriyet  

Üniversiteler, öğrencileri ve hocalarıyla topyekün ayağa kalkıyor, hayır bölünmek istemiyoruz diyor, gazetelere sayfalar dolu ilan veriyor, Meclis’e, partilere başvuruyor yapmayındiye..
Ama iktidar sahipleri nuh diyor peygamber demiyor.
Bildiğim bildik, çaldığım düdük. Etkileşim sıfır; doğrudan konudan etkilenen insanların sesine küçük bir kulak vermek de olmaz mı, yahu gelin bakalım, biz böyle düşündük ama siz farklı şeyler söylüyorsunuz, gelin tartışalım belki sizi ikna ederiz, demek sıfır.
Patron karar alıyor ve tüm teşkilatı bunu yasalaştırıyor, tartışma yok. Bir iktidar var ki kapı duvar. Ses geçirmez duvarların ötesinde, bir anlamda ilişkisini kesmiş milletin büyük bir kesimiyle.
Ötekileştirmiş, bölmüş itmiş öbür tarafa, sen benden değilsin, umurumda da değilsin, sen zaten düşmansın, parçalayıp sileceğim..
Böyle bir iktidarla ilişki kurmak mümkün olamaz.
Cumhuriyetin belleğini silecek ya, Yeni Türkiye diye bir defter açacak ya, geçmişte ne varsa çöpe.. 
Ama seçime giderken ağızlarında boş laflar; daha çok demokrasiymiş, daha çok adaletmiş falan da filan. Tam bir salak kandırmaca!
Eğitimde kulakları sağır.. Millet şaşkın, gelecek binlerce kez ıskalanıyor, herkesi imam hatipleştirecekler, bir zorbalık ki sormayın gitsin, ülke tarihinde görülmemiş; sevgi yok gözü karalık var. Çocuklar dışarıya kaçıyor.
Açık seçik ki bu iktidar milletin sadece bir kesiminin iktidarı, giderek azınlığa düşmekte olan. 
Hiç bir zaman tüm milletin iktidarı olamadılar. Hiç bir zaman da öyle bir niyetleri olmadı.. Lime lime bir ülke. Nefret diz boyu.. İnce’ye bakın siyasetin asgari nezaketi sıfırlanmış: Kukla.. İnce, artık görüşmeye bir kukla mı gönderir.. Başkanlığı türlü çeşitli seçim oyunlarıyla alsalar bile gidecekleri yol kısa. Seçildim sonuna kadar kalırımlafını bu ülkenin kaldırabileceğini sanıyorlar. 

Yüzde 72 hayır: Şeker fabrikaları

Ayrı durum Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesiyle de söz konusu. Şeker fabrikalarında taraf olan tüm kesimler ayağa kalktı. Mitingler, gösteriler, protestolar.. İktidarda tık yok. Millete bile sormuyorlar. 
Bir yabancı şirket, Türkiye’de seçim sonuçlarıyla ilgili bir araştırma yaptırmış. Sorular arasında şeker fabrikaları da var: Yüzde 72 hayır özelleştirilmesindemiş, iyi mi! (Tabi bilinmez, ama iktidar cephesinin ilk turda oy oranı yüzde 45 olarak gözüküyor bu ankette!)
Ama 95 yıllık Cumhuriyeti silecekler ya, şiddetle paraya ihtiyaçları var ya, kendilerinden önce biriktirilen bu milletin malı olarak, hepsini satacaklar.. iğneden ipliğe! 
Ülkenin düşürüldüğü hale bakın, 4.40’a dayanan dolarla birlikte, büyük yoksullaşma.. Hey millet umutsuzluğa kapılmayın, Saray’da acil toplantı yapılmış! 
Neden T A M A M ‘a güncek iki -üç tema yeter de artar bile

TRUMP VE SAVAŞ EKONOMİSİ

Trump bekleneni yaptı ve İran ile yapılan anlaşmayı iptal etti. Bu demektir ki, Orta Doğu’yu fırsatını bulduğunda kan gölüne döndürmeye devam. Fırat’ın doğusu, PKK bölgesi artık ABD’nin batmaz uçak gemisiolacak. Buradan İran’a karşı her türlü kepazeliği, İsrail’in, Suudilerin ve diğer işbirlikçi Arapların desteğiyle yapacak.. Suriye’ye parçalanmış tutacak, bu ülkeden durmadan savaş üretecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder