Öne Çıkan Yayın 20 Mart 2012 yazım

Erdoğan’a Askeri Darbe?

Yoo hayır bu kez, başka bir “fantezi”i üzerinde düşünmeye çağırıyorum: Cemaat, denetlemeye başladığı TSK’yı, Erdoğan’a karşı kulla...

13 Eylül 2016 Salı

Başarılı okulları bir bir dağıt, sonra yüksek teknoloji üreteceğiz de… Okurlar tartışmaya katıldı, yüksek teknoloji -2

Önce iyi bayramlar, güzel ve kazasız belasız tatil dileklerimi sunuyorum. Yüksek teknoloji üzerine okur görüşlerine bugün de devam..
***
“Türkiye'de Yüksek teknoloji ürünleri üretiminin arttırılması gibi bir hedefi mi varmış AKP'nin. O Yüzden mi sürekli yeni İmam Hatip okulları açıyor ,başka okulları İmam Hatip'e dönüştürüyor. Bunların dışında kalan okulları da yarı yarıya İmam hatip okuluna çevirecek Kuran ve Peygamberin hayatı derslerini teoride seçmeli pratikte zorunlu ders olarak dayatıyor.
Bunun için mi Anadolu Liseleri ve Fen liselerini köklü başarılı kolejleri darmadağın edecek uygulamalara gidiyor. AKP'nin arka bahçesi sendikanın yetersiz zayıf AKP miltanı öğretmenlerini bu okullara tayin edip bu okulların eski öğretmenlerini dağıtıyor. Mahvettiği Türk eğitim sistemi mi yüksek teknoloji ürünleri üretecek elamanları sağlayacak Türk şirketlerine.
Tabii birde şehir planları ile oynayarak yapılmayacak şeyleri yaparak rant yaratmayı kendine şiar edinmiş inşata dayalı AKP ekonomi anlayışını sorgulamalıyız. AKP'nin mirasyedi ekonomi politikasını, yatırım iklimini imkansız kılan hukuk anlayışını, Osmanlıların enzkazından çıkardıkları yeni müsadere pratiğini, Türk ihracat pazarlarını bir bir ardına çıkardıkları dış politika krizileri ile Türk şirketlerine kapatmalarını, uyguladıkları para politikasının Türk şirketi kimliği taşıyan şirketlerin kredi derecelendirmelerini çok uygunsuz hale soktuğunu..
Türk mali sisteminin AKP politikaları ile yabancıların kontrolüne girdiği bir ortamda Teknoloji yatırımı yapıcak şirkete yabancı kontrolündeki bankacılık sistemi uzun vadeli kredileri verip vermeyeceğini....ve daha burda saymadığımız bir çok faktörü düşünmeliyiz ve gerçeklerle hiç bir ilgisi olmayan bu açıklamayı (Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri ihracatını %3'lerden %20'lere çıkaracağı idiasını) yapabilecek AKP'li bakanlarımız olduğu için geleceğe güvenle bakmalıyız. Nurlu, Ampul ışıklı, AK günler Türkiye'yi bekliyor!!!”
***
Her dönemde zaten alası yapılmış otoyollar vb mucize gibi gösterilerek toplum kandırılırken, her alanda sapır sapır döküldüğümüz gerçeği perdeleniyor. Bilgiyi üretip, işleyemez hale gelmiş, eğitim sistemi çökmüş, hiçbir alanda, tek bir liderliği bulunmayan bir ülke olmaktan kurtulmalıyız…”

***
Aaah, ah; 40 yıl evvel yurdum sanayii kalıpçılara eşek yükü ile para öderken en az bir ay da sıra bekliyordu. Çin ise en komplike kalıbı 24 saatte teslim ediyordu. Bakın Japonya'dan hiç söz etmiyorum bile. "Eller aya, biz yaya" boşuna söylenmedi!

***
Kadın ve erkeğin bölündüğü bir felsefede 100 yıl geridesin her daim. Mahkumsun. Fakirliğe, kısıtlı hayata, sefilliğe mahkumsun."
  ***
Arslan Ermerak, Sydney “Sürpriz olmadı bu veriler. ITÜ mezunu bir mühendis olarak çok üsüldüm. Türk Hava Kuvvetlerinde çalıştığım; ABD, Almanya gibi ulkelerde bulunduğum ve 28 senedir de Avustralya'da çalışarak öğrendiğim gibi, Türkiye teknolojik alanda gelişip üretim yapabilecek bir durumda değil maalesef. Bahsedilen konuda aşama yapmak için ülkenin insan alt yapısı yok.. sokaklar insan dolu, çarşılar insan dolu ama yüksek teknolojiyi yaratacak, özgür aklını bilimle buluşturacak insanlarımız yok denecek kadar az, bizim insanda kalite sorunumuz var.
 Biz "aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler" yetiştirme projesini buruşturup atmışız; bugün bile hala tarikat, şeyh, cemaat, mürit, derviş gibi saçmalıkla vakit geciriyoruz.”
13 Eylül 2016 Salı / Bilim ve Siyaset – Cumhuriyet


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder